Todays outfit!:)

//Anna


Lite saker att tänka på, på pay and jumpen!

 * vara lätt i sitsen mellan hindrena. 
 
* Ta ut svängarna och andvända mycket innerskänkel. 

* bromsa med båda händerna samtidigt på rakspår och   
   ytterhanden på böjt spår. 

* trampa ner foten i hoppen. 

* Inte kasta mig fram i sprången. 

Här är lite saker jag måste/ska försöka tänka på unde clear rounden. 
Pappa ska komma dit och om jag hinner rida innan han måste iväg så ska han filma :) men annars tror jag lina skulle fota iaf. Riktigt roligt med bilder och film. Och skulle vilja ha film så man han se vad man borde tänka på för att det ska bli bättre osv. 

(Detta inlägget skulle igentligen kommit upp igår men internetet dampade så det gick inte :( )

Sängen

Är i sängen nu, hade två väckar klockor denna gången;) men gick upp av mig själv nu istället! Vågar inte riskera att missa! Men snart ska jag gå och byta om, äta frukost, och saker jag inte får glömma är: pengar, pannbandet! Det var typ bara de men jag får inte glömma de sakerna så jag får gå och fixade de NU! Hahah! Bye!


Det jag köpte!!

Som jag skrev innan så fastnade jag så mycket för tessies kläder så jag kan säga att jag blev ganska kräsen för jag hittade inga kläder i de andra butikerna sen som jag gillade. 
 
Men tröja 1!
 Ser ut ungufär såhär! Bilderna blev inte alls bra.. 
Men den är väldigt fin i verkligheten och kostade 199:-

Tröja 2
Sen köpte jag denna lite tjockare och ulligare tröjan med glittervingar där bak! Super mysig 299:-

Nr 3. 


 Sen köpte jag denna blusen! Väldigt "söt" tycker jag!
Den kostade 199:-

Nr 4 och sisst men inte minst!
Ett par jeans med glitter och höngslen! Fast man har ju hängslena nere. Coola tycker jag :) 
Och ett bra pris! 399:-

Hoppas ni gillade inlägget! //Anna 







Är hemma!

Är hemma ifrån Göteborg nu!
Vann typ inget på liseberg... Ledsen... haha nej!
Kan inte va det då jag är så sjukt nöjd med besöker på tessie:)
Men det var en tröja som jag aldrig provade där eftersom de la ut den när jag stog i kön till kassan. Det var så sjukt lång kö till både provrum och kassa och orkade inte vänta... så gjorde en chansning och bytte ut den mot en annan tröja då jag inte fick köpa allt :( Så nu ska jag prova den och se... Lägger ut bilder på allt jag köpte så fort paddan blir ledig...
Chekka då om ni är nyfikna.. annars så strunta i det xD!
puss //Anna

;)

Än sålänge har jag varit i stallet och fixat inför imorgon, putsat mm! Min lillasyster blev sjuk inatt så ska passa henne nu vid halv 1! Kände att jag ville till stallet och mysa med min stjärna och putsa!:D svullet under knät! Blått också, hänt en sak;) gör bara ont när man rör det och när jag ska sätta mig! Men nu ska jag passa lillsyrran! Bye! // Tuva


Påväg!

Är påväg mot Göteborg nu! Min storebror följde inte med så det blir bara jag mamma och pappa. Då kommer han i alla fall inte klaga när vi ska gå i affärer xD
Efter det blir det en sväng till liseberg också!
Nu har jag tråkigt i bilen så sitter typ och letar efter snygga saker på hollister som mamma kan kolla på till mig när hon åker till London:)
pözz //Anna

Lite allt xD

Ridpasset idag gick helt ok! 
Vi började med att skritta ut en lång runda tillsammans med emma och ricky. När dubbelbokningen var slut red vi ett tag i tegel. 
Kännde mest på henne lite i alla gångarterna. 
Hon var lite stark men annars fin! 
Red nog ca. 1 tim och 20 min eller nått fast med 40 min skritt av det i skogen. 

Startlistorna till pay'n jumpen på söndag har kommit upp på klubbens hemsida. Kan inte fatta det! Är så sjukt glad! Jag fick "min" lillplutt bebis. CARIZMA!! 
Alla fick den häst ridlärarna tyckte men kunde göra en bra runda med. Vissa var dock inte så nöjda.. 
Jag startar efter malin och innan rafaela i 70 cm. 

Väldigt nöjd med startordningen faktiskt! 
Känns skönt att ha säkre malin och kulis före. Så känner jag mig också trygg xD
Men annars är det 2 till som ska hoppa Mizmiz. 
Olivia och elin. 
Haha carizma kommer typ veta banan den 3:e gången xD 
Bara bra ju xD haha. 
Men är väldigt taggad! Känner mig trygg på carizma. 
Rättså skönt att vara den sista så kan man skritta av också i lugn och ro och inte behöva stressa med att sitta av och byta osv. Dock blir det ju inte lika mycket framridning. Men det bruka räcka att hoppa något hiner och bara komma in i hennes hoppstil osv. Efersom hon redan gått innan behövs hon ju verkligen inte "värmas upp" mer utan snarare coola ner och vila lite. 






Får så dåligt sammvete för att jag inte kan vara där och fixa henne imon. Igentligen är det ju bara som en tärning. Men eftersom jag aldrig tävlar "på riktigt" så känns detta mer som en tävling. 

Men det blir iaf en mysig dag mon ändå. Har hoppas det iaf. Jag hatarvnör ens föräldrar inte kan säga om vi ska åka eller inte. Men i nuläget verkar det som om det blur en sväng till tessie först och sedan ägnas restan av dagen på liseberg!
HAPPY FACE! 

 Men pussis! Ska försöka uppdatera imon ändå. Men blir det ingen så vet ni varför. Och då ber jag om ursäkt! 
//Anna 

Fredag

Fredag! Äntligen!!! Man märker att man blir tröttare och tröttare!:( behöver lov snart! Idag ha vi hemkunskap första lektionen! Hoppas vi gör mat, blir inte alls god mat idag! Broccoli soppa med bacon! Gillar varken bacon eller broccoli soppa, haha! Efter skolan så ska jag till stallet! Elin min granne ska med!;) haha, roligt att hon ville med! Hon och Anna har gått i samma handboll, dom känner inte varann med Anna vet att det är hon!:D lite roligt faktiskt! 


I stallet ska jag rida cassador som jag sa igår;) kanske inte ska snacka så mycket om det nu eftersom då säger jag det två gånger!xD men hoppas det går bra iaf!! 


Nu är det 0 grader ute, frös ihjäl igår när det var 5+! Då hade jag kofta, jacka, vantar, mössa, cykel sadel värmare mm! Så undra vad jag ska ta idag då! Vill ju inte se ut som en idiot som trycker på sig allt mörjigt!xD haha...


Längtar sjukt mycket till söndag! Ska se om någon kan filma och fota! Ska höra med mamman och pappsen!:) 


En annan sak jag längtar SJUKT mycket till är min födelsedag, ärligt talat, har aldrig längtat såhär mycket, vet inte varför men det ska bli kul! Du jag önskar mig är:
* as snygga yoga shorts från victorias secret!
* ska hitta en snygg vinter jacka!
* stall vinter jacka!
* att vi ska åka till hollister(emporia) på min födelsedag med present kort som jag önskar mig! 


Detta var det jag kommit på än så länge! Kanske lägger till något!:) som sagt, fyller år den 3 november! Måste gå nu! 



Bara en sak till, vill ni att jag ska sluta blogga? Asså menar för det kom in en kommentar där det stog att ni ville att Anna skulle skaffa en egen blogg. Så känns onödigt art jag sitter i timmar och bloggar och ingen blir nöjd. Då kan jag lik gärna göra något annat på den tiden, jag älskar att blogga, men om ingen tycker om mina inlägg så känns det inte roligt, har ingen blogg lust, det är korta snabbt inlägg ibland, men jag har så jäkla mycket i skolan, sitter till tre VARJE dag! Så kan inte blogga förens fyra tiden! Ibland blir det stallet direkt efter och då hinner jag inte. Så kanske slutar eftersom ingen typ gillar när jag bloggar, detta var mitt inlägg, satt i 30min! Nu har jag bråttom ! Bye// Tuva



Natti bloggen!

Time to sleep! I morgon cyklar jag direkt ifrån skolan till stallet när jag slutar. Ca. 12. Har följe med rafaela som bor precis vid min skola och har studiedag. Kul att slippa cykla själv!:)
Väl där fixar jag lite med sakerna medans jag inväntar tuva och hennes kompis Elin som ska följa med :) 
Är väl lite med rafaela där antar jag!:)
Sen blire..... RIIIDDDAAA!!! Hoppas hon är lugn idag och inte gör samma krumbukter som förra gången xD lilla bebis hästen. 
Men utseendet kan man inte klaga på!! //Anna 







Trött

Trött efter dagen. Snart är veckan slut! Skönt! Ska rida cassador imorgon , han ska gå på hackamore(stavning?) . Får se hur det går, haha. Tänk så får jag inte stopp på han! Lite skraj, jaja. Kommer nog gå bra! :) 


som Anna sa har dom startat ett nytt skötar system, hårdare och mycket bättre! Riktigt bra faktiskt! Har skrivit upp mig på flugan! Onsdag, fredag och lördag! 


På söndag är det play'n jump, hoppar flugan på 70cm! Gick RIKTIGT bra igår' vi hoppade, hade flugan! Styr övningar hade vi, riktigt bra inför söndag. Hoppade inte så högt, 70-75cm kanske! Haha, Yvonnes kommentar efter sista Rundan " bra! Du har ju blivit en hoppryttare" roligt att höra!:) 


Vi har ännu en till i gruppen, så vi är typ 10 sammanlagt! Så vi kommer ju inte hinna hoppa lika mycket som innan!:( jaja. Taggad inför söndag iaf! 


Yvonne sa att hon kommer göra banan och hinderna som på en riktig tävling, hon sa att hinduerna skulle vara maxade, på 70cm kommer oxrarna vara 90cm breda.. Jag som inte gillar oxrar... Speciellt inte breda! Men flugan klarar det, VI klarar set! Hon klarar allt om hon är säker på ryttaren, så vi klarar det! Nu ska jag fortsätt med att kolla på djursjukhuset, bye!:D


blev lite ändrade planer!

Blev att jag åkte till stallet med lexi vid 1. Väl i stallet gjorde vi inte nått speciellt direkt. Sunny och hillary skoddes. De han tyvärr inte med lassi :(
Jag ryktade last one och lexi rykta raymondo. Sen hjälpte rebecka mig och linimenta lassi.
Det var första gången jag gjorde det! Men det var inte så svårt :)
Sen gjorde vi inte så mycket mer.
Nu är jag hemma igen.

Nästa torsdag ska jag vara med på en hoppträning. Innan dess är det även start kurs med skötarna. Ska försöka hinna va med men annars kunde man få en privat genomgång :)
Nu ska jag äta och göra mig i ordning inför träningen! //Anna

Taggad!!

Typ precis kommit hem ifrån ön!
Om jag dka vara helt ärlig var det faktiskt inte lika roligt denna gången som förra. Jag kan inte "sätta fingret på värför" men på nått vis var det inte lika roligt denna gången. Vi gick och la oss rättså tidigt då vi alla 3 har rätt mycket planer inför helgen. Vill verkligen inte sumpa det grnom att var döds trött. 

På vägen hem hade jag i princip bestämmt mig för att cykla en sväng till stallet innan min täning eftersom vi inte har några lektioner. 
Men nu när jag kom hem kände jag verkligen jag orkar inte! 
Så jag hr i princip bestämmt mig för att vila och ladda upp inför en antaglig grym helg. Jag är grymt taggad!

Imon: 
jag åker till stallet direkt efter skolan. Jag slutar tidigare eftersom det inte är min grupp som ska labborera denna veckan. 
Så jag fixar lite åt C & C, för vi ska ha dem imon. 
Kanske även hinner fixa lite i lassis box innan tuva kommer.
När tuva kommer tar vi väl in hästarna och. Fixar dem. Hag antar att vi ska rida i ridhuset direkt efter dubbelbokningen. Om inte någon av lektionerna är i paddocken vilket jag dock inte tror. 
Efter vi har ridit och är klar går jag antagligen upp och sköter pm lassi. Dock så kanske hon gpr lektion men då får jag nöja mig med att fixa boxen i toppskick. 
Väl hemma ifrån stallet blir det väl bara lite vanligt fredagsmys typ. 

Lördag:
Blir väl antagligen färd till göteborg för att fört försöka hitta till tessie. De verkar ha grymt fina kläder. Sen vidare till liseberg om det är bra väder. Blir det inget av det blir det väl antagligen stallet för att fixa inför söndagen. 

Söndag:
Stallet tidigt för att bygga bana (antar jag) och sedan gå den. Fixa i ordning allt och sedan hoppa pay'n jump. Det var ganska längesen sisst och det ska bli riktigt roligt. Jag ska hoppa 70 cm. Jag har ju bara skrivit upp carizma. Men henne är det ingen större chans att jag kommer få. Jag ä ju inte direkt ensam om att tycka om henne. 
Men jag vet också att jag faktiskt börjar bli förstår för henne. Igentligen borde jag försöka hitta en av de stora hästarna som jag klicka med och kan komma längre med. 
För jag tror tyvärr min och mizmas period tillsammans är över. :'(
Men jag kommer aldrig sluta älska henne. 
Hon kommer fortfarande ha den största platsen i mitt hjärta, av alla hästarna! ❤
För hon har hjälp mig så mycket i min utveckling och bag har alltid roligt tillsammans med henne! 

Nu får jag väl fixa lite lunch till mig själv också får ja äl återkomma hit sen xD För uppdatering måste vi ha! Puss //Anna 





sköthäst

För ett tag sen hade vi möjligthet att vara skötare på ridskolehästarna. Men fick skriva upp sig lite hur man ville. Det kunde vara hela 6 olika skötare på vissa hästar. Asså olika varje dag. Men vissa hästar hade ingen alls.

Vissa hade upp till 3 olika hästar olika dagar. Som sagt var det inte alls bra ordning på det hela. Det kunde vara någon pytteliten på t.ex. trubbel. Vilket medförde att de knappt äns kunde kratsa hovarna på sin sköthäst.

Men nu har yvonne tagit upp detta igen och nu kommet det ändast vara 1 skötare per häst. Och skötaren ska borsta sin häst, putsa saker osv. Man ska vara i stallet och ta hand om den minst 2 ggr i veckan. Jag tror detta systemet kommer bli mycket mer välorganiserat, eller jag hoppas det iaf.

Lapp om detta sattes då upp idag. Malin var där och kunde skriva upp mig på last one innan någon annan hunnit före. olivia ska ha carizma. Men jag hade ändå inte fått ha henne...
Men jag är glad att jag kunde ta last one.

Men sen tror jag någon måste godkänna det också men jag antar att jag får! Jag kommer att ta hond om henne antagligen onsdag, fredag, lördag. Sedan har jag corvette tisdag eller nån av de dagarna jag också har last one.

Men det tråkiga är att som skötare på mickedala får man inte rida regelbundet. Utan du får ingen direkt belöning mer än enstaka uteritter/ träningar/ skötarkurser om året. Men jag rider ju på corvette och rider lektion också. Och det är ju bara mysigt att ta hand om lassi! puss //Anna



usch!

Nu på tävlingarna i helgen fick man se ännu mer sånt här pisk pisk! Jag ska säga att jag klarar knappt inte av det...

Jag menar vadå? Hästarna har ett liv men inte så mycket val till olika saker. De kan inte välja eller bestämma vilken ryttare de får på.ryggen eller hur många ggr i veckan den måste hoppa. Så varför då bestraffa den för nått den kanske är rädd, inte vill eller inte kan göra?

Det är bara sååå fel! Jag menar ju inte att om hästen t.ex. tjurar ihop så är det ju klart att man ska visa vem som bestämmer. Men på tävlingen så var det en häst som var lite osäker tror jag. Så den vägrade ut sig på nått av hindrena.

Ryttaren rappade till den ett antal gånger på banan. Jag stog på utsläppet och var den som släppte ut ekipaget ifrån banan. Direkt när hon kommit utanför dörren piskade hon nått som in i på hästens rumpa!

Om jag ska vara ärlig skulle jag velat springa fram och rycka spöet ur handen på henne!! Jag förstår inte hur man ens kunde göra nått sånt. För henne verkade ju hästen mer som en slav än som en vän. Jag mår bara så illa av att se det!

Men det är så grymt härligt och se de som verkligen uppskattar hästens jobb och hur mycket den faktiskt gör för en. Men jag ville bara skriva att jag verkligen är imot detta och att jag INTE är en sån person som ger all skuld på sin häst. Sjukt fel! //Anna

Ön!

Nu ligger vi i sängen och typ chillar lite. Vi har typ byggt värsta kojorna! Innan var vi ute och fotade lite osv. Nu spelar killarna höööggg musik!

Alla fick typ de hästarna de skulle ha på söndag på pay'n jumpen.
De ska typ hoppa... Åh vill inte missa det :( men det är ju i och försej roligt här också :)

vi ska typ beställa pizza ikväll om nån pizzeria har lust att köra ända hit xD Hoppas det iaf! Nu ska vi typ gå ut elr nått! puss och hej!:*

Stallet nu!




Skolan nu, idrott. Första lektionen!:p




ridpasset!!

Gud jag är så jävla förbannad nu!!! Ni vill inte ha med mig och göra...

Skrev precis i denna fållan ett jättelångt inlägg om ridpasset. Men min jävla cp mobil ville ju självklart radera hela inlägget och göra det jobbigare för mig! Så himla förbannad. Men trots min ilska ska jag försöka skriva om det mesta iaf.

Idag fick jag flugan. I början var hon stel och ganska ovillig. Problemet är verkligen inte att hon inte lyssnar. För hon flyttar verkligen jättebra för skänkeln och tar pyttesmå tygeltag.

I början försökte jag bara få fram henne och låta henne gå med huvudet rakt fram och neråt. Jag tänkte att jag skulle få fram henne rejält innan jag började ta i henne. Jag kan ju säga att jag inte lyckades så jättebra.

När jag tog i henne sen spännde hon sig jättemycket igen och blev stuttsig som vanligt. Jag tror inte att man ska dra, skänkla eller piska bort det. Utan jag tror på samband mellan häst och ryttare. Att vinna hennes förtroende både i hantering och ridning.

Att man verkligen får henne fram till tyglen. I slutet blev hon faktiskt kanska mjuk och slappnade av en del. Hon gick på tyglen en liten stund och det känndes som om jag kom till "ridning". Dock slutade vi då! Men det var skönt att sluta bra iaf.

Jag tror att flugan är en sån ponny man ska rida fram med hjälp av sätet och att sittsen mm. har väldigt stor inverkan på henne. Men som sagt. Jag vet inte. Detta är min egen åsikt.

Dock kickade hon en hel del mot johnny en gång. Men som tur var ca det iaf inte nära att träffa.
Tyvärr så kommer jag kanske inte kunna blogga onsdag-tordag då jag är på ön med klassen. Kan ju försöka blogga ons morgon eller tors kväll. Får helt enkelt se hur mycket som hinns med.

Nu är det dagt för mig att sova och min ilska har faktiskt avlägsnat en hel del!:) Jag antar att det inte kommer bli så mycket sömn på ön... Natti //Anna

Packeli packa!

Nu måste jag verkligen packa inför imon. Åker till stallet vid fem så jag behöver i princip vara färdig med det mesta tills dess eftersom lektionen är såpass sen. 
Har lite engelska att plugga på också. 
Mycket att hinna med...
Sen måste jag ju uppdatera er med något roligt också. 
Men ikväll kommer iaf inlägg om ridpasset (om inget oväntat inträffar). 

Hemmakvälls godis mm... Bara längtar efter att få vräka i mig xD 

Här kommer även bild på dagensoutfit som i och försej snart kommer bytas ut mot stalllkläder! :)

Puss på er //Anna 


Stinas tävling!

Jag är med i Stinas tävling med samarbete med www.idiwa.se . Jag skulle verkligen vela vinna ett skal. Min mobil har bara två skal och ett som funkar, det andra är sönder. Svårt att ha i fickan för dom har "saker" som sticker ut, så skulle vela vinna detta: http://www.idiwa.se/skal-iphone-4-4s-believe-triangel-rosa-bla . Grymt snyggt! Om jag vinner så blir det som en lite tidig födelsedags present! Fyller år den 3 november. Skulle blivit sjukt glad om jag vann! www.stinasegna.se drivs av Stina! Hon har även hjälpt oss med att sätta in designen mm. Hon värkar grymt snäll och jag har chattat med henne lite då och då! Hon är proffs på att fotografera, skulle vela träffa henne någon gång, haha, men hon har en GRYMT bra blogg och hon är grym! Så klicka in NU på www.stinasegna.se !!! Vill sjukt gärna vinna! Klicka in på www.idiwa.se också! Grymt snygga skal! Typ döör!!!! Men ha det bra! Glöm inte www.stinasegna.se !!! //// TUVA


time to sleep!

Efter träningen pluggade jag matte i typ 1,5 timme. Fett orolig inför provet imon ändå. Aja bara att göra så gott jag kan antar jag.

Sen tog jag en dush! En lång sådan xD. Sedan såfort mamma kom hem med bilen åkte jag och pappa till hemmakväll och köpte godis som jag ska ha med mig till ön.

I morgon åker jag till stallet vid fem och sedan börjar lektionen jag och malin ska rida i vid 19:40 eller nått typ.

Idag skulle jag och pappa beställa lite saker ifrån hollister. Men de hade tagit bort att det var gratis frakt över 75 € så vi struntade i det. Men vi kanske ska till liseberg på lördag och i såfall ska vi nog gå in på tessie och titta lite.

Har sett deras instagram sida osv. och jag tycker de verkar ha jättefina kläder och faktiskt inte alls så dyra! Måste ju bara checkas xD. Sen ska ju mamma till london i början av oktober så om jag har tur kanske hon köper med sig nått till mig :D

Men nu ska jag sova. Behöver verkligen försöka lyckas ta igen de timmars sömn jag missade i helgen. Men jag lyckas inte så bra som ni nog märker...
Men puss //Anna


natti bloggen

lägger mig snart, så säger godnatt till er! så natti! // Tuva

Home!

Hemma ifrån slaveriet!
Nu äter jag chokladkaka som mamma har bakat!:)
Sen ska jag på träning. 
Så fort jag kommer hem måste jag verkligen plugga till matteprovet vi har imon. 

Här får ni en liten planering på hur veckan ser ut!

Mån: träning + plugga.
         Sedan till hemmakväll för att köpa godis till ön. 

Tisdag: skolan sen stallet + packa till ön. 

Onsdag: åker till ön med klassen. :D

Torsdag: kommer hem vid 12 kanske? 
               Sen är jag ledig ifrån resten av skolan. Sen har jag träning. 

Fredag: slutar vid 12 eftersom jag inte labbar denna veckan. 
             Åker antagligen till stallet direkt,
              för att fixa lite inför söndag osv. 

Lördag: ev liseberg eller ullared annars stallet!

Söndag: stallet pay'n jump!
               70 cm tror jag på carizma eller någon som de väljer....
               Ska bli riktigt roligt!
               Det var jättelängesen senast!

Nu ska jag fika färdigt sen ska jag byta om! Puss //Anna 


Skolan= tråkigt!!!xD




Outfit!





...

Med detta inlägg säger jag tyvärr både hej och hejdå för dagen. 
Bloggningen ha varit sämst. I know. 
Detta har typ varit en av de få dagarna jag faktiskt velat åka ifrån stallet och hem. 
Framridningen i ös regn. Genomvåt och kall. 
Startlistorna gick sönder osv. 
Ett tag hade vi verkligen inte koll på någonting. 
Sen förstår jag inte det här med att folk inte kan vara snälla och turas om och inse någon rättvisa. 
Ebba, filippa och hanna var guldvärda i detta läget. Helt ärligt. 
Jag och tuva var vid insläppet tills det var slut. 
Det rullade på men jag fick inte ens chans att gå på toa...
Men då var läget ändå åt det bättre hållet. 
Plocka undan...
Vilka vill det? Antagligen är väl svaret ingen. 
Då blir de de stackars 7 som är kvar som får göra ALLT!
Jag, lisa, clara, yvonne, malin, julia (filippa) och erica.
Fick ta hela banan. 
Om bara folk hade stannat lite till så hade allt gått på en halv timme och rättvisan hade varit större. Min säng hade fått bära mig tidigare. 
Men ikke sa nicke!
Men nu vill hela min kropp faktiskt sova. 
Rättså sliten efter helgen. 
Men det finns ju inte bara neggativa saker och jag tycker vi avslytar med några bra! 
*man får mycket rutin av hur det ser ut på en tävlingsplats. 
*man får se så många fina hästar och ekipage
Puss på er //Anna 

Cykla till stallet nu!;)




tja

Ligger i sängen nu och måste verkligen sova nu. Det har varit en grymt lång dag och jag kom hem innan 01 någon gång.

Parkeringen gick sådär. Ibland bra och ibland katastrof. Beroende på om bilarna lyssnar på våra order eller inte. Sen stog jag på banan under 135 och 150 klassen.

Om jag ska vara ärligt tyckte jag de flesta i 150 red bättre än vad det gjort innan i 135 osv. I och försej är det ganska logiskt eftersom man bör ju ta lite större svängar osv. För att komma rätt så att hästen kan hoppa ett sånt högt hinder.

Men jag tycker de kunde ridit lika någrant även i de lägre klasserna. Men nu känner jag att jag måste sova nu efter allt "stoj" på funktionärs middagen osv. och även ladda upp inför den 3:e och sista tävlingsdagen för denna helgen.

puss //Anna

Sep. 22, 2013


Sep. 22, 2013


Märken elr inte?

Märken? 
Är det viktigt för er?
Bryr ni er om vad ni har för märken på era kläder osv?

För mig är märken restå viktigt. 
Om jag tycker något märke har snygga kläder är det såklart att jag gillar märket mycket och utöka mitt "förråd" av deras kläder mm. 
Jag gillar rent ut sagt märkeskläder. 

Men däremot är det en HELT annan sak att bedömma personer efter vilka ller hur mycket mörkeskläder man har. 
Det är riktigt fel. 
Man  kanske inte har råd, men det betyder ju inte att man inte är en schyst kompis. 

Men som sagt. Jag gillar märkeskläder och om man tycker det betyder något för en själv osv. Det är såklart vad man själv tycker. Och det är ju klart att man inte gillar en person mindre för det osv. 

Vad tycker ni?
//Anna 

Träffade mamma och då fick jag lite godis!:D haha!




Stallet!

Är med Anna på parkeringen nu!:D haha, har inget annat att göra!;) kommer bilar, transporter och lastbilar!;) bye! // Tuva


Konstiga jag!

Jag kan verkligen inte ha veckarklockor? Ibland hör jag inte dom, idag vaknade jag av den, stängde av den och somnade på direkten, så vaknade jag 40min försent... Haha, det är jag det! Ibland har det hänt att jag sovit över 1-2 timmar försent!:/ jag och veckarklockor funkar inte! Men måste till stallet nu! 

Kanske kan slänga in ett inlägg då! Igår gjorde jag ett långt inlägg, men det kom inte upp. Så irriterad! 

Men jaja, idag ska jag vara funktionär till Julias schettisar som ska vara med på pris utdelningen och komma in med priserna! Puss och hej, leverpastej!xD

 just det, kan säga att jag och Malin och Johanna ledde in ridskole hästarna i två timmar! Jobbigt...:/ ska göra det på söndag också! Haha!


Hemma

Nu är jag hemma från den första dagen son funktionär denna helgen. Det är alltid lite halvrörigt bland funktionärerna,
Om vem som ska stå var osv. 
Idag stog jag på famhoppning och utsläpp. 
Tog verkligen på mig alldeles för lite kläder. 
Stog och frös...
I morgon ska jag vara på parkeringen 
 Kl 7 typ. Man ba yippi!!
Jaja det är nog bäst att denna knäppskalken här går och lägger sig nu då xD
Puss /Anna 



Några av mina favoritlåtar just nu!

Utan inbördes ordning som man väl brukar skriva? XD
Naughty boy ~ La la la
Ellie Goulding ~ Burn
Imagine dragons ~ Radioactive
Lady gaga ~ Aplause
Pitbull ~ Shake senora
Katy perry ~ Roar
Jason Derulo ~ The otherside
Avicii ~ You make me
One direction ~ Best song ever
Miley cyrus ~ Wrecking ball
⚫Macklemore and Ryan lewis ~ Can't hold us 

Finns många men dessa är några av de jag lyssnar mest på nu. 
Vilka är era favoriter?
//Anna 

Friday!!

Äntligen fredag! Nu ska man bara ta sig igenom skoldagen sen blir det frihet och stallet.
Ang. funktionärer osv så ändrade de typ om ALLT igår, så jag har ingen aning om var jag ska vara...
Lite jobbigt...
Jag tror jag åker med lexi nästan direkt efter skolan till stallet. Annars kör nog mamma mig.
Fixat nått tidsinställt tills idag. och planerar inför imon.
Så jag lovar nån form av uppdatering!:)
Nu har vi so sen idrott sen no också slutar vi! puss //Anna



Outfit

Stickad tröja: hm
Jeans:?
Linne: nordic safari


Milkshake!

Nu är jag hemma ifrån skolan!:)
På hemkunskapen skulle vi jobba med någon sak och han dörför inte laga något stort. Så då gjorde vi en form av milkshake. 
Med glass, oboy, mjölk och banan. Fast jag gillar inte banan så jag tog utan. 
Så nu nör jag kom hem gjorde jag en likadan. Fast jag tog lite mer glass och oboy. Och jag tyckte min här hemma blev mycket godare :kr
Recept: (skrivet av mig själv xD)
1 person.
1,5-2 dl mjölk. (Beroende på hur lös du vill ha den)
Lite glass :)
1-2 msk (oboy beroende på hur mycket choklad smak du vill ha)
(Ca. 1 halv mosad banan)
Vispa med elvisp!
Tror att alla redan vet hur man gör det! Haha men så här gör jag iaf xD

Nu ska jag chillaxa lite och sen blir det träning!
//Anna 

bloggningen framöver

I helgen är det innetävlingar på hfk. Det är storhästar och klasser upp till 150.

Detta betyder ju också att jag och tuva kommer vara funktionärer hela dagarna. Fredag, lördag och söndag. På lördagen är det som vanligt också funktionärsfest och alla funktionärer bjuds på middag mm.

Dock innebär detta att vi inte kommer hinna lägga så mycket tid på bloggen. Så om bloggen inte blir så bra uppdaterad så vet ni värför! Jag kommer försöka fixa några tidsinställda på datorn sen också.

Sen kommer jag också försöka live uppdatera därifrån. Men som sagt. Det är inte säkert att inläggen blir så välskrivna där. Tyvärr :(
Mobilen är liksom inte den bästa att blogga ifrån.

I morgon ska jag typ stå på utsläppet direkt efter skolan. (om de inte flyttar mig till nån annan post då.. De brukar nämligen flytta runt en ganska mycket)
på lördagen står jag på parkeringen 2 pass typ, med lexi.

Och sedan på söndagen kommer jag stå där det behövs. Jag har alltså inte änmält mig någon stans för Julia tyckte det va bra att ha nån/ några som hon har som extra och kan sätta in var som helst.

Så nu vet ni hur det ligger till :)
puss /Anna

Ridpasset osv.

Jag gjorde ett inlägg i skolan innan men det kom inte upp :( 
Så ledsen för dålig uppdatering från min sida...

Om vi börjar med gårdagen:
Corvette var väääällldiiiggttt pigg. 
Några gånger stack hon iväg och brallade en del...
Men i slutet senare lyssnade hon så himla bra!! 

Idag:
Idag skulle jag först rida kulan. 
Som sagt, jag kan typ inte rida kulan. Vi matchar verkligen inte och jag tycker bara synd om kulan när jag försöker göra något bra, som alltså inte blir bra...
Så tuva kollade med yvonne. Och jag fick caleche.
Typ 10 ggr värre än kulan... Nä men isåfall gillar jag faktiskt kulan mer. Så snälla tuva erbjöd sig att rida kulan så fick jag carizma som hon igentligen skulle ha.
Så sjukt snällt av tuva! Tack än en gång. 

Carizma hade ett sår på bakbenen. Men som tur var hade rebecca sett det och tvättat rent det, och det var ingen fara att rida henne ändå. Pjush!
Carizma brukar vara lite "halvstel" i början som de flesta. Men hon mjuknade rättså snabbt.
Dock tog hon inte innertyglen. Hon ville alltså inte ställa innåt. 
Men det släppte retså bra mot slutet sen. 
Vi hade lite markarbete och travade över bommar som låg en bit in från hörnet. Vi kortade liksom av hörnet och travde över dem. Och red över de på volter också. 

Jag kommer ju inte kunna rida nästa onsdag.(vi ska till ön med klassen)  Så jag fixade så jag kunde rida på tisdag istället. 
Malin var ju sjuk en onsdag så hon ska också rida då. 
Så vi ska typ rida i någon vuxengrupp. 
Tur att de inte har hoppning för de hoppade typ 110 i går...

Nu ska jag kolla lite på hollister kläder och sen ska jag gå och lägga mig! Puss på er! //Anna 

Detta gör ju inte en oroligare när man ska orientera hela dagen på galgberget...:o




Mår psykiskt dåligt...

Helt sjukt igentligen. En sån liten pluttesak som ändå får mig att må så dåligt.  
Fett orolig..... Vill inte, vill inte....
//Anna 

?

jag fick ett sånt här hfk märke av lisa. Men frågan är:
var ska jag sätta det?
var tycker ni. På vilket klädesplagg och var någon stans på det?
hjälp!



mina år genom ridningen.

jag började när jag var tre på kullagård. då var min favorit russi
så red jag där tills jag var 5, sedan när jag var 6år så började jag på mickedala, den första hästen jag red var gangster. hittar ingen bild nu, men sedan blev jag skötare på totte ute i steninge.
FORTSÄTTNING KOMMER!!!

Tisdag

Hej! tisdag idag!;) ska ju först till skolan.
sen till stallet och rida Cassador<3 ska bli kul!

tonade ju håret igår, inte så mycket resultat men det är finare iaf. imorgon blir det lektion, ska bli kul! undra vem jag får!;) haha, man får se! Hoppas på Flugis! men man får se. på torsdag ska jag skritta Cassador! och idag rida vanligt. så tre dagar i rad med ridning!:D men bye!// Tuva<3

Kvällsfika..

Med blogg.se apoen och mamma xD
Mami likes baking!

Men i dag var jag ju som sagt på träningen. 
Efter det skyndade jag mig upp till skedala för att hinna rida innan det mörknade helt. 
Jag red tage då han hade blivit behandlad i benen och inte ville ha så tung ryttare. 
Därav kunde vi bara skritta. Men det var supermysigt ändå och skogarna där är verkligen ur mysiga! 
Dock kunde vi inte ta så jättelång runda för det var typ kolsvart när vi var tilbaka. 

Sedan kom malin och tog hand om nellie och då fick jag skyrs av de hem också:) 
Nu sitter jag som sagt hemma och fikar. 
Sen blir det lite plugg och sen sängen. 

I morgon ska jag till stallet och rida corvette. 
Puss //Anna 



Färgat håret

Färgat håret nu, ska se hur det blir, blev lite blondare!:) bye! // Tuva

På maxi!

Är och handlar!


Outfit


Chill outfit idag:)
Tröja: gina
Jeans: hollister

Hemma

Nu är jag hemma ifrån skolan :) 
Känns sjukt skönt att måndagen är avklarad. 

Nu ska jag typ koka lite nudlar då jag är jättehungrig och sugen på det xD sedan ska jag till träningen. Vi ska även ha ett litet möte i slutet av träningen. 

Sedan blir det snabbt hem och byta om för att sedan åka till skedala och skritta en runda med min faster,
På hennes hästar då :)

Sen när jag kommer hem blir det väl typ lite plugg osv. 
Har svenska och trässlöjdsläxa :(

Men puss //Anna 

En sak som irriterar mig...

Är när folk "trögförklarar" sig själva för att man själv ska känna sig värdelös. Det är jättesvårt att förklara vad jag menar.

Men om jag skriver en sak till någon, då "ska" man tydligen formulera om det osv. och skicka tillbaka t.ex. fy f*n vad taskig du är, nu vet jag- du hatar mig.
osv. osv....
Fast jag kanske inte menat hälften av de du skriver att jag menar.

Det gör mig så sjukt ledsen, och får mig att känna mig som en riktigt dålig människa utan att jag faktiskt igentligen inte har gjort ett skit.

Jag hoppas ni förstog något av vad jag menar. För, för mig är det sjukt viktigt och det kan göra en person ledsen och sänka dess självförtroende nått enormt....
//Anna

Sanna texter och söta bilder:) // Tuva









Hm...

Jag vet inte om jag behöver skriva om vad jag gjorde i stallet. 
För det är nästan alltid samma saker,
Men ändå alltid lika kul! 

Idag fixade vi mest "allmänt" 
I stallet. Fodra, mocka, (skrubbade box) städade mm. 
Sen skrittade (travade) vi ut en runda i skogen. 
Jag: lassi , malin: sunny och lisa: coby. 

Lassi är ju som sagt ganska spänd av sig. 
Det är jättesvårt att "jobba bort" det även när man rider. 
Hon går verkligen med huvudet högt och spänner sig. 
Men i slutet av rundan idag slappnade hon verkligen av. 

Jag kände verkligen att hon var lugn och hon gick med huvudet lågt och slappnade av. 
Under nästan hela rundan hade hon travat ikapp såfort vi kom ca. 2 meter ifrån sunny och coby. 
Men nu kunde de gå ner för backen och mästan va ur synhåll utan att hon fick panik. 

Det är väl inte så stort igentligen,
 men det va en sån sjukt härlig känlsa att bara kunna sitta utan att vara säker på om hon flyger åt höger eller vänster. 
Jag hoppas det har med rutinen eller liknande och göra så att det kanske bara blir bättre och bättre. 
Hoppas det!

Nu ska jag gå och lägga mig. Skola imon... Ush push päronflush!
Men puss på er //Anniz



Skrubbat!

Tog mig tid och skrubbade hos last one!
Innan jag började tyckte jag faktiskt inte det var riktigt så farligt. Men sen när jag väl började insåg jag verkligen hur skitigt det faktiskt var. 

På bilderna nedan kan man se hur det såg ut nör jag höll på. 
Och sedan hur det blev till sist. Vad tycker ni?
//Anna 





Sammanfattning av dagen'

* Hälsat på min nya kusin
* Stallet
* Fixat flugans box
* Plockat as mycket gräs till henne
* Åkt hem
* Ätit pannkakor
* Duschat 

Detta var min dag! Hoppas ni inte vill döda oss efter dålig bloggning, men ska förbättra mig! I veckan tycker jag jag bloggade bra!;) bye! // Tuva

Idah!!

Idag har jag som vanligt ängnat hela min dag i stallet. Och jag menar verkligen hela för jag åkte dit typ halv nio och kom hem typ 21:30. 
Dagen började med att lisa och malin åkte iväg till tävlingen. Jag var kavr och städade på städdagen tsm. Med sandra melinda anja tuva mm. Vi fixade vid uteboxarna. Det vill säga att vi la in nytt pån mm. Till tävlingarna... 

Jag och tuva plockade gräs till corvette, coby, magic, last one, sunny och alla stona i grushagen. Tycker faktiskt det också ska få lite gräs när alla valackerna står i gräshagen. 

Ja sen gjorde vi lite blandat. Det hade skett ett lutet missförstånd bland några personer i stallet därav kom jag hem såpass sent. 
Men jag hjälpte iaf Emma och ta in hästarna, fodra mocka och allt sånt. 

I morgon ska jag till stallet och typ hjälpa malin och lina. 
På kvällen kanske jag ska rida på last one, men det är inte säkert. Det betyder ju också att antingen jag eller malin får rida barbacka om vi ska rida tillsammans då de har samma sadel. 

Div II laget kom föresten 3:a i dagens omgång. Riktigt roligt! Grymt jobbat. Om de blir placerade i nästa och sissta omgången blir de antagligen placerade i totalen också. Och om de skulle vinna sista omgången vinner de antagligen hela altet. 

Grym klubb vi har:) 
Nu ska jag ta en dush. Sedan blir det faktiskt sängen. 
Puss på er mah lovers xD 
//Anna 



Stallet!

Övernattningen var rolig! Nu är vi på städ dagen och städar fast just nu så plockar vi gräs! Ska äta sen, men bye! Mer bloggning kommer! :) // Tuva 


Fredagen den 13:onde

Äntligen helg igen! Love...
Än så länge har jag inte haft någon otur trots att d är outursdage, vilket är skönt. 

Innan var jag i stallet. Skrittade lassi en runda med Lisa, och malin som gå sällskap.
Sedan hjälpte vi lisa att fixa sunny inför tävlingen imon. 
Ja, annars gjorde vi typ inget speciellt. 

Funderar på om jag ska åka och kolla på div II imon i harplinge, eller om jag ska vara på stallet. 
Vad tycker ni? 
Haha kanske inte så lätt för er att veta men jag kan verkligen inte bestämma mig... 

Annars har jag typ inget mer kul att komma med :( 
Sorry...
Men vi hörs pussis!<3

Bjuder.....

Godmorgon

Fredagen den 13 idag, undra vad som blir oturen!? 

Haha, men jag ska på övernattning ikväll! Ska bli roligt! Skippar spökrundan, kan inte gå spökrundor, får panik mm! Så Nej  jag går inte! 

Men första lektionen har vi hemkunskap! Älskar det! Höjdpunkten på veckan! Undra vad vi ska baka idag! Hoppas på något gott! 
Men man vet aldrig vad det blir!? 

Sen vid 15:00 när jag slutar så ska jag hem och packa inför kvällen, inte packat än! Haha jag är tokig som ska packa på 1timma!? Kommer säkert glömma något! 

Nu ska jag sluta och skriva!;) men bye! // Tuva



Dagen!

Hejsan! Dagen har varit rätt så bra, var i skolan och sedan var jag med rafaela och köpte godis tills imorgon! Kul ska det bli!:D ska nog lägga mig snart, för börjar få ont i huvudet och vill inte att det ska bli värre! Men ha det bra!!:D bye!! // Tuva

en haeder jag gjorde! Vad tycker ni? Vill ni ha den?:)

Tjao

Studiedag, studiedag vad den försvann bakom mig fort. 
Hade tänkt mig att jag skulle hinna med flera blogginlägg, mycket mer plugg än vad jag har gjort...

Men för att göra något av dagen bestämmde sig jag och Malin oss för att ta bussen till pollarna. 
Så runt 10 var vi i stallet. 
Hihi kommentarerna där blev typ "skolkar ni?" XD haha ne såklart inte! 

Jag träffade Erica och hon hade inte hunnit rida corvette så då fick jag göra det. Snällt!:D
Men först tittade vi när Anja och Elin hade privatlektion. Typiskt mig som glömde kameran... 
Sen bar det av till maxi för att köpa lite gott! 
Melinda på mini cykeln och jag bakom Malin på Melindas cykel. 

På tillbaka vägen fick jag mini cykeln xD hihi knäna var uppe i styret. 
Sen blev det ridning. Melinda skulle hoppa mot slutet och corvette måste säkert undrat vilken orättvis värld detta var när hon inte fick. 

Det var inte riktigt corvettes dag idag tror jag. Hon hängde lite i bettet och var lite "hård" i munnen. 
Men men... Hennes liv går väl också upp och ner och hit och dit. 
Men det blev mycket skrittjobb och halter. 

Sedan tittade jag när Malin red "Lassi" och Lisa hoppade Sunny. 
Sunny såg taggad ut!! 
Kommer säkert gå superbra för dem på div II på lördag. 
Det tvivlar jag inte på!

Sedan kom pappa och hämtade mig på stallet och då åkte jag direkt till träningen. Sen hem igen äta, blogga och nu snart plugga. 

Vi hörs! //Anna ❤❤


Skolan!

Är i skolan nu! Bloggar mer sen!;) bye! // Tuva


Träningen!

Ridpasset idag gick sådär. Jag fick johnny cash, en ny storhäst. 
Denna!
Den är riktigt söt och fin och verkade rolig. 
Den var väldigt pigg och gick fint i skritten och okej i traven. Jättehärlig faktiskt:) 
Men sen kom vi till markarbetet/hoppninigen. Där vi hade som typ en serie, med först en stutts (allt va på medellinjen typ) sedan ca. 6 galoppsprång och ett räcke. 
Om det blur rätt när jag lägger upp det såg det ut typ såhär:

|______|


|______|
|______|

Man kan säga att johnny cash inte var så hoppvan då han har stått på high chaparral innan. Han var därför lite osäker. 
Han sprang undan några gånger och jag är inte den ryttaren som liksom verkligen ryter till och blir "arg". 
När vi statte till några saker under det sista hindret tog han det som "stoppskyltar" (tror vi) och en kofta ville han inte heller hoppa över. 

Men som sagt. Allt är ju ganska nytt för honom så man kan ju inte förvänta sig att allt ska gå klockrent. 
Men underbar annars. Egen energi men lyssnar jättebra! 
//Anna 




Håller på!

Håller på att lära mig den nya blogg.se appen. Tycker den är så sjukt mycket bättre.  Man kan ändra om man vill ha t.ex. Understryken text eller kursiv, eller fet. 
Nu kan man även lägga in bilder mitt i inlägget och svara på era kommentarer:D

Innan har jag ju sagt att jag tycker om devote när det gäller skriva inlägg. Men den appen slår devote! Även om jag inte riktigt har lärt mig alla funtioner gillar jag den redan bättre än den gamla då den verkligen var sjukt dålig...
//Anna



Ska rida Carizma!:D evigheter sen och hon är en av mina favvosar så det ska bli roligt!:D


To the shcool!

Drar till skolan nu! Sen blir det hem efter jag slutat och till stallet för att hoppa!:D


Ridpasset!

Ridpasset idag gick super. Jag red cassador. Vi började med att som vanligt skritta fram ett varv runt anläggningen typ. Ca. 5-10 min.
Vi plockade fram några travbommar i glas som vi använde oss av och tränade på.

Cassador va jättefin till mestadels av passet men vi red länge och till slut tröttnade han nog lite på mig. Han var fortfarande pigg som satan men han ville inte riktigt jobba ihop sig mot slutet.

Men jag är ändå supernöjd. Han drog iväg lite i ena galoppen men när jag galopperade på volten sen var han superfin. Vi avslutade med att skritta av ute igen i ca. 10 min:)

Passet gick bra och hästarna fick jobba ganska hårt. Men de vilade ju trots allt igår så nån rättvisa får de ju va!
Blev som sagt att vi kom hem ganska sent eftersom vi red i ca. 1 timme och hade som vanligt mycket saker att fixa.
Och om man kommer till stallet 17:15 får man ju ta konsekvenserna xD

I morgon taggar vi hopplektion. Ska bli riktigt roligt. Det är så roligt att hoppa och när man bara gör det ca. 1 gång på 3 veckor så känns det ganska "högtidligt" xD nu ska jag dusha och plugga på engelskan! Bye!//Anna


VS!!❤

Äntligen!!! Mango temptation:)
Glad!!
Måste byta om nu! Pappa kommer hem snart så han kunde köra mig. Fsktiskt väldigt skönt att slippa cykla... Malin hänger med också.
Får hoppas det inte blir för sent ikväll men det tar nog rätt lång tid och rida och göra alla sakerna.
Men vi hörs ikväll med inlägg om ridpasset osv. Ska försöka hitta någon som kan filma en liten liten snutt också!
Pussis //Anna


HAPPY!

Mina body mist ska hämtas idag! Det tog 1 dag bara för ni och Anna! Nu drar jag till stallet sen hem till mina nya bebisar! Bye!


Fikar

Sitter här och fikar nu. Ska stax till stallet. Ingen kan köra mig så det får bli en cykelfärd igen. Suck..
Men men. Väl där kommer ju belöningen xD
Fick ett sms ifrån malin att våra vs body mist s har kommit!!! Happy!! Så ska fit sen och hämta:)
Men puss på er! //Anna


Snart

Ska snart redovisa... Orkar inten!!! Snart är det väl över... Hoppas jag!;) bye! // Tuva


Klassfotot... Ser inte bra ut men jaja!


Tjena!

Hej! Idag blev det tidig dag i skolan, vill inte cykla i spöregn så det blev att vara här halv åtta!;) men jag har ju ipaden!

Efter skolan så blir det stallet, som Anna sa så ska vi byta häst, Han är rätt så jobbig ibland, blir rädd för allt och ibland galen! Så ska bli kul att pröva Corvette!:)

idag är det inte så mycket som händer i skolan, någon bajs redovisning:( men jaja, får se fram imorgon fredag och veckans slut!

På fredag är det övernattning på mickedala, haha, tänkte att man kunde vara med, måste passa min lillasyster där med typ. Men har ju Elin, Rafaela, Lina, Lana, Anja, Melinda och Elin A också!:) så det blir nog roligt!!!

Igår så var jag med Rafaela, vi fotade vs body misten! Blev bra bilder! Sen gjorde vi en film med det också!nska försöka att ladda upp filmen och bilder! Riktigt nöjda var vi faktiskt!:D

Men bye!:) ha det gött! // Tuva


Todays outfit

Tröja: scorpinion
Byxor: VILA
Pälsväst: HM


Lite allt möjligt!

Man kan säga att min dag har varit ganska mycket upp och ner.
Skoldagen var ganska okej och rättså lugn. Dock väntar en jobbig skoldag imon.

Men iaf när jag kom hem tog jag det lite lugnt och bara vilade lite inför träningen. Vädret hade sett ganska okej ut hela tiden förutom just då när jag skulle hoppa på min cykel. Då skulle det ju självklart börja regna.

Men som man säger "lite regn har aldrig skadat" och jag börjar min färd. Efter träningen och det var dags för cykelfärd igen skulle det ju såklart också regna. Men jag var rätt svettig så det var faktiskt rätt skönt.

När jag kom hem åt jag och pluggade lite. Känner verkligen att jag vill börja plugga på no provet som är på fredag i god tid, för en gångs skull. Sen hade mamma bakat så det blev kladdkaka med björnbär i och glass till. Mums!

Planerna för i morgon är inte så många, men långa. Skolan som tar upp typ halva min tid vilket är riktigt dåligt...
Sedan blir det stallet som ger mig mycket rolig tid iaf. Imon ska jag och tuva byta hästar helt. Så jag fixar allt till cassador och rider honom och tuva gör samma med corvette.

Cassador har ganska mycket energi ibland och jag förstår att det är jobbigt ibland. Så vi bytar lite ibland så vi båda får känna på deras olika sidor. Det är ju bra att lära sig rida olika hästar och jag ser det mest possitivt även om han kan vara lite "galen" ibland.

Dock så är det dubbelbokat i ridhusen en lång period. Och jag känner inte direkt för att rida i paddocken på honom så vi får se hur vi löser det... Verkligen jättejobbigt när det är dubbelbokat men samtidigt är jag ju själv glad att vi har möjlighet att rida i ridhus både privat och med ridskolan. Och framför allt att vi har två! Superbra!

Men nu ska jag faktiskt gå och lägga mig snart. Är alltid trött på morgonen så ska ge det ett försök med att lägga sig tidigare xD så vi hörs imon igen. Ska försöka hinna blogga både morgon, eftermiddag och kväll! Puss //Anna


Vanliga this or that!

Det som är i tjockare text väljer jag:) (bara för stt jag har dålig fantasi om inläggxD)
 
Kulan / Flugan
body mist's: Vs / Hollister
Ridning /Handboll
Chips / Godis
Carizma / Last one
Hv polo / Kingsland - riktigt svårt val....
Ipad / Dator
Blogg.se / Devote.se
Dressyr / Hoppning
Hollister / Abercrombie & Fitch
Emporia / Väla
Betty / Lady
Stallet / Hemma
Bik bok / Gina tricot
Storhäst / Ponny
Lakrits / Choklad
 
Vad skulle du välja?
//Anna
 

Bakat

Bakat kladdkaks muffin. Hoppas dom blir goda!:D haha, var så sugen så ringde mamma och frågade!;) sen ska jag va med rafaela! Kul kul! Men måste gå nu! Kände att jag MÅSTE blogga flera gånger om dagen!:) bye! // Tuva


Todays outfit

//Anna


Hejsan alla som ska till skolan!

Hej! Idag har jag Studiedag, går upp tidigt så jag inte ska vara så trött imorgon.
Tycker synd om dom som ska till skolan!:( haha, men jaja. Jag ska vara glad för Studiedag!
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra men ska nog vara med rafaela sen när hon slutar skolan. Men ska höra med mamma först.
Jag LÄNGTAR tills att mina victoria's secret body mist kommer! Längtar as mycket!xD
Hoppas dom kommer snart! Haha, skulle velat ha de idag!:( tror dom skickas idag så kommer dom väll någon gång i veckan! Man får se...
Jag har inte så mycket mer att skriva?

Kanske kan skriva att Nellie Berntsson tar en bloggbaus och att hennes tid med Elvis är nog slut, fattar ingenting men hoppas att hon säger vad som hänt snart, hon är en sjukt stark person så hoppas allt fixar sig.:)
Bye! // Tuva


Blogga, blogga, blogga!:D

Idag har jag haft ännu en hel dag i stallet och sånna älskar jag! Men är helt slut nu. 
På förmiddagen red jag last one. Hon var riktigt fin men som sagt hon är ju lite seg och tar inte min skänkel så bra. Men jag hoppas det har med konditionen elller liknade att göra. 
Sedan mockade jag ju åt henne osv.
 
sedan gjorde vi inte så mycket på ett tag och sedan gick vi ner till c&c och fickade deras saker. 
Vi avslutade med ridning. Bra att ta det roligaste sist! 
Corvette var jättelugn och fin i början. sedan blev hon snäppet stark men var fortfarande fin. 
Tränade lite övergångar ifrån trav och en och annan galoppfattning. 
 
Sedan fick vi för oss att vi skulle plocka gräs (som tuva skrev) så vi plockade ca. 10 kilo var😊
inte för att det är så roligt igentligen. Men vi kunde typ inte sluta xD och hästarna blev glada och det ör väl det viktigaste! Eller? 
 
har läxor tills imon som jag verkligen måste göra nu! ush inte skola imon.... So. Tur är har vi studiedag på torsdag. Så vi kanske ska äta på nån kona resturang, alla tjerna i klassen. Får se om det blir eller inte. 
Men bliggar mer såfort jag har nått att skriva om! Bye //Anna ❤

Hästar och färger!

Hej, tänkte skriva lite om färgerna man har till hästar! Kom ihåg(mina åsikter). Jag tycker det är viktigt att man har rätt färg till rätt häst, inte bara går efter sin favorit färg, på vita hästar passar alla färger! På svarta passar nästan alla, inte ljus brun men mörk brun är fint! Och sen tycker jag inte man ska ha t.ex. Rosa/röd outfit eftersom dom färgerna skär sig, men hel rosa är fint! Men man ska inte ha rosa träns och sadel då, kanske svart träns och sadel, sen kan man ha rosa beskydd, schabrak och luva!:) men detta var MINA åsikter, kom ihåg det! Men hejdå! Kommentera inlägg jag kan skriva om!:) // Tuva


HEMMA!:D

Nu är jag hemma från stallet! Det var roligt där, jag och Anna mockade, fyllde foder, hö, och vatten. Sedan tog vi in hästarna och myste och borstade. Sedan red vi, det gick sådär, han var pigg mm. Men ändå fin, inte jätte nöjd men galopp ombytena var fina! Annars var han fin. Sedan så fixade vi dom och putsade träns mm. Sedan fick vi för oss att plocka gräs, plockade ungefär 10kg var, gav till ridskole stona eftersom dom inte har en gräshage som valackerna, vi gav lite till C&C också men inte mycket eftersom dom fick äpplen innan och vi ville inte att dom skulle bli sjuka mm. Så dom fick kanske 1-2kg var!:) alla var glada och i hagen var det lugn och ro!xD mamma har beställt vs body misten nu! Glad! Dom kommer väl någon gång i veckan, nu kollar jag på en film, den heter ap flickorna. Handlar om hästar, har bara sett typ i 5min, mamma har spelat in den på tv:n så tänkte att man kan kolla!:) men måste gå nu! Snart mat, grillade hamburgare!:) mums, speciellt våra hemmagjorda, vi äter bara hemmagjorda här typ!:) bye! // Tuva


Godmorgon!

Hej! Idag ska jag rida cassador, får se när jag åker upp, Anna ska ju rida last one nu vid 11, så vet inte när jag ska åka upp, får se, men imorgon har jag Studiedag, ingen annan skola som har det så lite tråkigt är det ju, men aja, jag slipper den värsta dagen i skolan, haha, men måndagar är värst. Får se om jag hittar på något annat sen idag, skulle varit kul eftersom att då har jag haft en perfekt helg, igår han jag med saker på en dag istället för en vecka typ, så det var en jätte bra dag! Hoppas det blir samma idag, idag ska vi beställa hem mina 2 vs body mists, skulle gjort det för typ 3 veckor sedan men det har inte blivit av, så idag SKA vi beställa dom! Ska beställa mango tempation och coconout passion, så LÄNGTAR tills att jag får hem dom, mina bebisar, har 4 stycken från USA, men mer ska hem! Och idag ska de beställas!xD känner att detta har varit och kommer vara en fullproppad helg, så kommer nog vara trött imorgon så bra att man får vila, pallar inte med skolan nu, men som sagt, jag har VÄRLDENS bästa klass helt klart, älskar den och skolan, skulle aldrig kunna tänka mig att byta, ALDRIG... Men nu måste jag sluta skriva. Haha, fingrarna brinner och vill skriva mer, men nej. Haha, men bye! Ses!!!:D // Tuva


Godis. Mm!

Är i rummet nu, vi äter godis, pringels och dricker cola!:D nu äter vi en zoo klubba! Gott! Bye! // Tuva


Mah day

Ponnyridningen gick superbra. Katinka skötte sig jätte bra. Dock va det lite långtråkigt eftersom de inte var så mycket folk.

När vi kom tillbaka red vi lite. Last one var fin men hon är så jäkla seg. Hon tar inte skänkeln. Men hon är ändå fin. Men hade önskat lite mer framåtbjudning...

Efter det gjorde vi inget speciellt men lisa och olivia fotade med deras hästar så vi hjälpte till lite.

I morgon ska jag rida "lassi" vid 11. Sedan ska jag även ta hand om corvette och rida henne. Kanske ska hjälpa lisa lite om hon ska hoppa.

Men vi har gäster hemma så ja måste dra nu. Bye;)//Anna


Dagen

Hej! Dagen har varit fullproppad! Först så åkte jag till stallet och var där en timma typ, sen åkte jag med mamma till stan för att kolla på rieker(?) skor, 20% rea, hittade två som jag blev förälskad i, men eftersom jag redan har ett par skor med ull i så fick jag ta de utan ull, behöver höst och vår skor, så är nöjd med dom! Priset låg på 750kr och sen 20% blev ungefär 600kr! Så det var bra!:D sen åkte jag hem och cyklade med Elin till söndrumsdagen! Där fick man fullt av prover t.ex. Body lotion, schampo och sen andra saker! Sen så cyklade jag hem till mig och hon till sig, sedan bestämde vi oss för att göra mjukglass så hon kom hit och nu är den i frysen, ska ta upp den sen och smaka! Efter vi gjort mjukglassen så cyklade vi till stallet! Vet inte varför men jag ville dit! Vi va där några timmar och nu är jag hemma! Nu bestämde vi oss för att va och kolla på fångarna på fortet så hon kommer snart!;) en fullproppad dag! Men perfekt lördag! Bild på skorna!;)


Shopping!


Yippie!!

Om bara ett antal dagar har jag en till body mist ifrån vs. Älskar verkligen dofterna och snart är jag ägare till en till xD mango tempation😍
Happy! (Tack lexi och malin:)!)
//Anna


Fotat!

Fotat och haft en grym kväll med Elin! :D bästa på länge!!


blandat

idag har jag varit i stallet. Gjorde inte så mycket men tog typ hand om "lassi" kollade lite på lektionerna och va typ med lina.

Yvonne ringde mig och frågade om jag kunde följa med och hjälpa till och leda imon på någon ponnyridning. Så jag och lana åker iväg med katinka. så åker till stallet runt 9 och packar osv. sedan kommer en ich hämtar oss och kör oss dit.

Sedan kommer vi hem till stallet runt 15 och då ska jag typ ta hand om last one och rida henne lite i skritt och trav tillsammans med lisa. Ska jag även rida henne på söndag tsm med lisa, och då ska jag även ta hand om corvette och rida henne;)

Today's

T-shirt: abercrombie
Byxor: hollister
Skärp: scorpinion


Bakar på hemkunskapen!:D


Gamla ridpass inlägg!

Jag älskar verkligen att titta tillbaka på gamla ridpass inlägg. Oftast kommer jag ihåg hela ridpasset. Det är faktiskt jätteroligt att se hur det gick och vad man fick för tips då osv.
Så om ni har haft blogg ett tag och skriver om era ridpass (om ni rider då) så titta tillbaka! Superkul!:)
Här är t.ex. Nårra ifrån februari/mars xD
Sen kan jag inte heller fatta hur jag skrev xD inte direkt bra om jag går säga det själv. Men o andra sidan om några månader kommer jag tycka att det jag skriver nu är sjukt dåligt...
//Anna


Outfit

//anna


Skooolan


Ridpasset

Ja vad ska man säga... Kan börja med att iaf allt blev retså rörigt.
Det började med att filippa inte ville rida coby och det förstår jag efter omständigheterna. Jag erbjöd mig att byta men yvonne ville att filippa skulle pröva först.

Vi hann börja trava och det kändes inte jättebra. Så det blev att vi bytade iaf. Man kan ju säga att hela situationen blev lite stressad osv. Coby bara sprang på och jag fick inte riktigt kläm på hur jag skulle göra. Men en supersöt och hon var fin och rida.

Sedan gjorde jag ett fel och det tar jag helt på mig. Vi skulle börja galoppera och jag saktade av till skritt för jag ville lugna henne lite innan. Men hon tog det helt fel och ville såklart hänga på de andra. Så de blev några "stegringar" och ett skutt rakt upp i luften.

Och jag tar verkligen helt på mig detta. Hade jag bara låtit henne galoppera direkt så hade det inte hänt. Men hon var hela tiden jättefin och böjde på nacken och ställde osv. Helt ok att rida! Men pigg;) men jag tror faktiskt att hon kan bli riktigt fin om man får kläm på hur man ska göra när man bromsar henne!

Nu måste jag verkligen läsa på tyskan! Och äta. Är vrålhungrig! Men vi hörs väl ikväll eller imon:) puuss//Anna
(Bild på coby)


Bla bla..

Såhär såg dagens "skoloutfit" ut. Den ena bilden där nere.
Nu ska jag byta om till stallkläder så det kommer antagligen en bild på det där nere också.
Fick reda på att jag skulle ha flugan. Jag och hon klickar VERKLIGEN INTE. Kan typ inte rida henne. Är inget fel på henne i sig men vi passar inte ihop. Åh vill inte.... Ska ha markarbete.
Aja är inte speciellt glad nu.. Rider typ hellre göran xD aja bye
//Anna


onsdag!

ush är as seg typ varje morgon vill vrkligen inte gå upp. förstår inte hur jag kan va så trött.... haha men man kan iaf trösta sig med att det är ridning efter skolan. vill rida last one, eller nån av de nya eller så klart mizmis xD men vi får se. tror vi har markarbete eller dressyr idag. skriver om ridpasset ikväll. nu sska jag ha gympa så jag måste byta om xD puss vi hörs //Anna

Morning!

Hej! Godmorgon!;) har precis ätit frukost och kollat på svenska hollywood fruar! Idag är det ridning igen! Slutar skolan klockan 15:00 och sen blir det direkt hem och äta en macka och sen fara iväg med min cykel till stallet! Undra vem jag får! Kanske Coby eftersom jag red han i lördags, vem vet! Vill inte ha han men jaja! Man får la se!;) men bye! // Tuva


Åsiktisinlägg-ridning

Ska försökta hålla mig så gott ja kan till ämnet ridning och skriva lite åsikter. 
Kom ihåg detta är vad jag tycker. 
 
Så ja var ska jag börja. För mig är stallet och ridningen inte bara: hoppa upp rida ett pass och hoppa av när jag är klar. Utan för mig är det kärleken och tanken runt allt ihopa. Gör i ordning hästen i lugn och ro och myser med den mycket. Hatar stress och tror inte hästen gillar det heller. 
Gillar inte att bara "borsta av" och slänga på salden. Känner mig rent ut sagt taskig mot hÄsten. 
Hästar är faktiskt också levande. De vill inte heller behandlas som leksaker. 
 
I ridningen och i hanteringen måste man alltid tänka på hästarnas välmåeende och om hästen kanske är lite hostig kanske man får stå inne och gosa istället. Det är ju värt lika mycket! 
Samma sak i skogen. Är det rotigt eller steningt kanske man får ta det lite lugnt så att hästen inte vrickar sig elr liknande. 
 
Sen för att ta upp en annan sak tycker jag man ska tänka på: om man gör något brukar man få tillbaka. Detta har varit ett rätt stort problem på ridskolan tycker jag. Om man t.ex. Får rida någon gång extra för att man harhjälpt till. Så säger alla (inte alltid men ni förstår) jag hjälper ju också till! Osv. Fast man kanske inte har gjort det. (Som sagt behöver inte alltid va så) 
tycker man ska kunna känna glädje för andras skull. Och man kanske ska tänka på vad man verklogen har gjort. 
Gillar inte mär man t.ex. har fått göra något roligt och "alla" andra måste toppa med något bättre. 
 

detta var väldigt dåligt förklarat av mig... Men hoppas ni förstår...Jag är rätt trött så min hjärna fungerar inte riktigt:(
 
 i morgon är det ridning igen:) kul kul! 
Hörs imon! Ska blogga så mycket jag kan för vill verkligen att bloggen ska vara bra så jag gör så gott jag kan!!
puusis//Anna 
 

Baka baka liten kaka.....

Fick för mig att jag skulle baka. Och vad kan vara gidare än en klassisk kladdkaka?
nothing!.... 

Så jag satte igång! Man kan väl säga att mina "bakkunskaper" (som jag iförsej aldrig haft) har gått i ide men fick nu väckas upp lite xD
fram med ingredienserna:
svich in i ugnen!
Åh svich ut ur ugnen xD nä det lät fel!
Och sen är det dags att plocka fram uppläggningskunskaperna. Kanske inte äns finns något som heter så men nu har jag Hittat på det! Inte för att jag direkt är så bra detta heller. 
Men bara la upp det lite snabbt och tyckte faktiskt att det dög xD för huvudsaken är väl att det är gott?
Frysta björnbär! Mm...
 
ingen aning om vad detta blev för weird inlägg igentligen xD
men hare gött allesammans!
//Anna 
 
 
 
 
 
 

Outfit

Tröja: scorpinion
Byxor: VILA


Ego pics!xD


Outfit!

Tröja: Gina tricot
Byxor: Hollister


Ridningen idag

Idag red vi en rätt så lång tur i skogen med c &c var ute i över 1 tim.
Mycket skritt och lite jogging då de båda tävlade igår. Men inte var hästarna trötta. Nä, snarare tvärt om.

Seriöst. De hästarna är nog aldrig trötta. Men jag antar att det bara är bra.
Men de var väldigt snälla och ganska "taggade". Ja vad mer kan man skriva om de?

Jag hoppas tuva iaf kan slänga in något inlägg snart. Jag är ledsen att uppdateringen inte är speciellt bra ifrån min sida heller. Men som sagt jag har inte så mycket tid med läxor och allt och en av andledningarna till att skaffa en blogg ihop med någon var ju att den skulle bli mer uppdaterad med två "styrkor".

Så ja vad ska jag säga. Jag tror ni förstår vad jag menar. Vill ju ändå inte klaga elr så!:(
Men nu ska jag ta och lägga mig! Puss och hej!//anna


Drar!

Jaop då drar jag till... You now that!
Ska rida corvette i skogen:) mys
//anna


Outfit!


Idag

Idag var jag ju först jos julia och tittade på stallkompisar. Sedan gick jag hem och åt lite. Sedan gick jag till malin, och lexi. Liten stund senare åkte vi hem till lexi. Där försökte fixa roliga och kreativa bilder på våra victoriassecret bodymist's som sedan ska skickas in till en tävling.

Måste säga att jag faktiskt tyckte att vi lyckades riktigt bra! Fick några riktigt coola bilder som kanske kan vara intressanta. Men det är ju riktigt svårt att vinna då de ändå säkert är flera 100 som är med xD men som sagt, försöker man inte har man ju ingen chans heller.

Nu är jag iaf hemma och ska göra lite läxa nu. Har typ 5 stycken så känner att jag faktiskt måste ta tag i dem nu...
Men bye! Vi hörs antagligen imon!//Anna


Bio!

Sorry men har gjort massa inlägg som inte kommit upp! Irriterad! Men hoppas detta kommer upp! Idag var jag med Anja! Vi gick på bio! One direction! Den var faktiskt jätte bra! Känner för att få ett sånt kändis liv! Haha! Men man får drömma och se vad som händer! Men bye!:) // Tuva


tjao

nu är jag, malin och lexi hos julia. vi ska typ kolla på stallkompisar nu xD . aja jag får blogga mer sen! puss! //Anna

RSS 2.0