Ridning

Idag var jag vid stallet runt 9. Vi hade inte så mycket att göra sen när lektionerna var slut också så vi typ fixade lite i stallet.

Tävlingarna som yvonne var domare på tog längre tid en räknat så hon va på stallet vid sju. Då red vi. Jag: lassi, malin: johnny, tuva: coby, yvonne: spelicia (såklart xD) lana: katinka, lexi: szach och lina: mio.

Last one var som vanligt xD det känns som hon mest springer uppåt. Men jag tror det krävs några ggr till innan vi hittar varandra... Men annars är hon superfin. Måste bara lära mig att "ha henne på yttertygeln" men det är svårt för om jag tar för hårt börjar hon bara rycka osv. Så det är ett svårt läge. Måste ta exakt så mycket som behövs.

Men annars gillar jag henne jätte mycket, en vaken häst! Men nu är jag as trött. Ska nog lägga mig snart. Får se hur länge mina ögon orkar xD
Puss //Anna


Corvette!

Corvette var superfin idag. Flyttade lätt för skänkeln och lyssnade super. Iaf i början innan galoppen.
Jag red bar lite "normalt"   Flyttade lute skänkelvikning red på volter. 
Gjorde nån liten ökning osv. 
Ville bara känna att hon lyssnade och "väntade" på mig. Och det kan man inte säga annat än att det gick bra. 
Erica hade fixat allt  så vi gjorde bara hagen och putsade av tränsen. 
 
I morgon ska jag till stallet. Ska väl antagligen ta hand om lassi mm. 
Vill verkligen ge henne så mycket kärlek så ofta jag kan xD
sen är det lite svårt att ta hand om de när de är ute i hagen. Och jag kan ju inte ta in henne heller för man kan ju inte lämna spelicia själv osv. Men man försöka hinna så mycket som möjlIigt ändå. 
 
Nu sotter jag i uterummet med katten och myser. Har tänt ljus osv. 
nu ska jag uttala mig vuxet xD
"jag hoppas ni får en riktigt härligt helg, så hörs vi"
puss anna 
 

New!

Detta var vad jag öpte idag. Tyckte faktiskt inte det fanns speciellt mycket roligt:( men är sjukt nöjd över detta!
En hv polo keps svart med rosa på kanten och undertill: innan-199:- nu- ca. 100:-
Och ett par lite tjockare hv polo strumpor. Rosa med svarta och vita delajer. Samma rosa som på kanten av kepsen:) : innan 135:- nu ca. 67:-

Så är nöjd och tyckte inte det var så dyrt för att va hv polo. //Anna


Nya!!

Hör är bilderna på de nya hästarna! Den med mörk grått huvud heter coby och är en c eller d ponny.
Den andra ap fina är en storhäst som heter johnny cash!:D
//Anna


Veckans blogg!

Nu tänkte jag köra en veckans blogg igen eftersom statistiken är rätt bra. Jag hoppas så många som möjligt vill va med. Denna gången LOVAR jag att resultatet kommer upp. Kanske redan på söndag.

Reglerna är som vanligt:
Kommentera bara "jag är med" eller nått i den stilen på DETTA inlägget. Skriv tydligt namn och din blogg.

Jag klickar som vanligt in på din blogg varje dag och väljer den som varit bäst för tillfället som får en länk:)

Hoppas ni uppskattar detta!//Anna


Skönt!

Är "redan" hemma ifrån skolan. 
Så sjukt skönt att sluta tidigare. Kunde nästan inte heller bli bättre när bussen kom nästan direkt när jag va vid busshållsplatsen, fast jag inte hade nån aning om när den skulle komma xD
nu har jag ätit lite och väntar på att mamma ska komma hem så vi kan åka till hästshopen :D
1 timme och 20 min kvar typ.... sen är det 2 timmar tills rean börjar!
 
Sedan till mitt favvo place, STALLET! HaHa. 
Den här eftermiddag kommer bli rolig om allt går som planerat xD
ensam hemma och lyssnar på on top of the world. Grym...
som jag skrev igår, nu ska jag njuta av att helgen är här! Framför ipaden xD
och blogg.se såklart. 
 
Kan ju passa på att säga att lexi på lillajagsomfotograf.devote.se har bloppis! Många fina saker så gå in och kika där. Hare gött så ska jag fortsätta njuta och hitta på lite inlägg puss//Anna 
 

Outfit for today!

Tröja: vila
byxor: gina
skärp: scorpinion
     
 
 
 
 

Sanna ord!


Skola!:(

Påväg till skolan, sen efter blir det stallet och rida ett hårt pass på cassador! Anna skrev halv lugnt men ägaren hade sagt att det skulle vara ett hårt pass!xD haha, men bye! // Tuva! Bild sen i onsdags! Det passet som var BÄST!


Känns som onsdag xD

Fick en känsla av att det var onsdag då jag inte brukar vara i stallet på tordagar. 
Men jag älskar onsdagar så det är ju lugnt. 
Jag tror ni redan har upptäckt att även detta kommer bli ett hästinlägg. Men et är ju trots allt en hästblogg! Ne men ledsen men det är typ det ända som ploppar upp i mitt huvud. 
Så jag säger det igen. Jag uppdaterar er gärna med andra saker också men då behöver jag tips xD
min fantasi blir bara trögare och trögare. Huh....😢
 
Men iaf. Det blev en sväng till grustaget med c&c. Både hästarna och ryttarna tyckte det var väldigt roligt. Var så länge sen jag var där. Det är så himla "fint" där! 
Sen tittade vi på lexi, filippa och lana som hopptränade. Duktiga tjejor! 
De två nya hästarna kom idag. Den stora är verkligen jättefin! den kommer säkert bli poppulär bland många. Iaf från utsidan. 
 
I morgon slutar jag tolv. Halva klassen ska labba och halva klassen får sluta. Sen är det tvärt om nästa vecka. Så när mamma kommer hem tar vi en sväng till hästshopen som har 30-50% rabatt på nästan allt i butiken. kan man ju bara inte missa xD haha. Sedan åker jag till stallet och rider ett halv lugnt pass på corvette.😊 
 
Sen är det helg! Lovely helg... vill gärna ge dig hundra kyssar. 😘 

planerna inför helgen är inte så stora men de kommer deffintivt spenderas i stallet. 
vad ska ni göra i helgen?

Ni får hare gött! PS. Stistiken är grym😃
//Anna 
 
 
 
 

Mot stallet

Nu ska jag till stallet och rida en lång runda med corvette! Kommer även att rida ett normalt ridpass på henne imon.
Nya hästar kommer också. Spännande... Men jag får uppdatera mer när jag kommer hem. Hann tyvärr inte ta nån bild på dagens outfit innan jag bytte om till mina stallkläder. Men här får ni en bild på dagens "stalloutfit" istället :)
T shirt- ullared xD
Kofta- kingsland
Ridbyxor- crw
Strumpor- kingsland
//Anna


Ridning

Idag skrittade jag först last one lite barbacka för hon hade skav och kan dörför inte ridas med sadelgjord typ:( försökte trava lite men hon "stöter" upp en så så det gick verkligen inte. Sedan skötte jag om henne. Skrubbade kribba och vattenkopp. Ryktade och myste:) putsade tränset.

Sedan var det dags för ridlektion. Fick betty. Det var tänkt att jag kanske skulle ha last one men kunde ju inte rida med sadel:( så betty blev det. Hon var ganska stel och gick på tyglen några få ggr. Hon var så framtung så det kändes som jag skulle trilla fram xD och en gång snubblade hon faktiskt till rejelt:(

Annars gick det bra. Men gillar dock mer sånna hästar man liksom får rida ner på tyglen. Hon var mer att få upp och ihop typ. Men jag är ändå rätt nöjd.

I morgon ska jag även åka till stallet och ta hand om corvette och rida henne. Sen så kommer två nya hästar. Coby och johnny cash. En d-c och en stor! Kul kul!

Nu ska jag ta en dush och sen gå och lägga mig. Har precis gjort matteläxan. PuSs /Anna


Förra inlägget var från mig(Tuva)!;)


Ridpasset

Hej! Fick min bebis Flugan idag! Vi hade dressyr! Hon var as fin! Jätte fin i formen! Vi skulle galoppera och försöka hålla in galoppen och vi hade kortat stigbyglarna 2 hål, fast hon var as pigg och ville bara rejsa iväg! Sen skulle vi länga dom 3 hål, så dom var jätte långa! Vi red också utan stigbyglar! Jätte nöjd med passet! Snart kommer en bild Olivia fotade med min mobil, sen lägger nog lexi upp bilder för hon fotade!:D bye!


Hm, ja... Stallet igen<3

Vill bara starta upp detta inlägg med att skriva att jag vill att ni dka veta att jag verkligen gör så gott jag kan med uppdateringen. Det är inte alls så att jag glömmer er utan snarare att jag inte har lust att bara komma med torra dötrista inlägg. Därför väntar jag ibland tills jag har en del att skriva om! 
 
Idag skippade jag också träningen då min förkylning fortfarande är kvar. Jag kan inte anstränga mig för mycket för då dör jag typ xD men istället tog jag mig ork att cykla lite forever alone till stallet. 
Väl där var det alltid lika mysigt, trots mördarbacken som aldrig blir lättare. 
 
Jag tittade när lovisa, lisa, johanna, felicia mm. Red. Det är faktiskt väldigt lärorikt att titta på ibland även om man oftast önskar att man i stället satt i deras position. Men man ser ju hur andra löser olika problem och kan sedan kanske lägga en tanke "de kanske funkar". För hästar är verkligen stora Djur och passar det inte sig kan de ju bara dra sin väg xD
 
men nu till andra saker. Eftersom malin inte kunde komma tog jag hand om spelicia åt henNe. Eftersom lisa red last one så tog hon ju hand om henne. sedan hjälpte jag lisa med ett litet "fotoprojekt". 
Sedan var jag med lite så på lektionen då de två nya hästarna va med. De hoppade lite. Szach såg jättefin ut och kommer säkert bli poppulär. Katinka är så söt men tyckte bommarna var lite läskiga så hon nöjde sig med att gå över. 
 
På torsdag kommer en c/d ponny till och en stor häst! Det är så himla kul när de kommer nya. Snart är stallet fullt!:) skönt för hästarna att slippa gå så mycket. De har ju pratat om att göra en hoppgrupp utöver de vanliga lektionerna varannan vecka. Och det kommer antagligen bli. Fast man kommer kunna vara med lite ibland om man kanske vill träna extra nån gång! Så säg till yvonne om ni är intresserade! Man betalar altså bara de gångaerna man är med och man behöver inte komma varje gång. 
 
i morgon cyklar jag antagligen direkt från skolan vid halv två till stallet. Blir antagligen gymkana! Kul kul:)
oj nu blev detta inlägget väldigt långt! Så nu avslutar jag! Puss på er!//Anna 
 

Bästa bloggarna jag läser!

Tänkte skriva dom BÄSTA bloggarna jag läser!;) så häng med! Läser många andra! Alla är bra men det är några få som är bäst!:)
1. www.nellieberntsson.se : jätte bra blogg! Ibland lite för långa inlägg så man inte orkar läsa, men älskar ändå den!!!

2. www.elinwh.blogg.se : Också en jätte bra blogg! Inte för långa inlägg! Mycket uppdate och bra inlägg!:) typ lika bra som nellies!;)

Detta var två stycken som var bäst vad jag kommer på! Läser minst 10till! Men hoppas ni gillade inlägget! Bye! // Tuva


Aug. 27, 2013

Hej, dålig bloggning för min lillasyster är sjuk därför mår jag med dåligt, måste passa henne lite! Så hinner inte blogga nu, men ska försöka slänga in några inlägg då och då! Imorgon är det ridning, tror det blir gymkana! Fett kul isf!!!!! Haha, jag älskar gymkana! Men ha det gött! Bye!!!:* // Tuva


Today's outfit var....

Tröja: monki
Jeans: gina
Skärp: scorpinion


Äventyr!xD

Nu har jag lexi mamma och niklas kommit hem från vårt lilla "äventyr".
Först skulle vi till riccardo och då hade de stängt. Så vi åkte iväg för att plocka björnbär. Så hittade vi inte dit så vi fick åka till farfar så fick han guida oss.
Väl där träffade vi på en massa kossor. De slickade oss och ville ta våra bär xD

Efter det gick vi tbx till bilen för att åka till östra stranden och köpa glass där ist! Men då hade de också stängt...
Så det slutade med en mc flurry på donken! Men den var väldigt god som tur va. Men nu är vi iaf äntligen hemma. Men rätt kul va det;)

Natti natti nu ska jag typ sova lite. Puss //Anna


Skärp

Nu har vi fixat mitt skärp så det är kortare! Så nu kan jag äntligen börja andvända det:D
 
 
 
 
 

Hiss och diss

Tänkte göra en form av hiss och diss med 2 av mina body mist's. Kommer skriva bra dåliga saker med varje. 
 
1
Köpt: på the body shop. 
Doft: mango. 
Innehåll: 100 ml
 
Bra: flaskan är lagon stor. Altså inte för mycket som Jag annars inte gillar. När det är mycket i hinner man knappt andvända allt. Så lagom stor!
 
Den doftar väldigt gott och lagom starkt!
 
Dåligt: gillar inte "sprutan" så mycket. Den sprutar liksom bara rakt och inte så "stort". 
 
Den läcker om man inte får på locket riktigt. Vilket jag inte brukar få xD
 
Denna body misten får 4/5 poäng av mig. Den doftar riktigt gott (tycker jag) dock finns vissa nackdelar. 
 
2
köpt: bäställt ifrån en sida.
doft: jättesvårt att beskriva men den luktar friskt och ganska sött!
innehåll: 250 ml
 
Bra: snyggt utseende vilket kanske inte igentligen inte är det viktigaste men det lockar fler till stt köpa. 
 
Sprutan är jättebra den sprutar liksom fint och stort. Det gillar jag. 
 
Den läcker inte alls! Jättebra. 
 
Den är väldigt tålig och kan typ inte gå söner xD
 
dålig: doften håller inte så länge. 
 
Att etiketten är typ en klisterlapp som sitter på och blir väldigt "repig". 
 
Den här body misten får 4,5/5 poäng för jag gillar den väldigt mycket och det finns inte så mycket att klaga på om den. 
 
Hoppas ni gillade detta inlägget! //puss anna
 
 
 

Skippar

Skippar träningen idag då jag fortfarande är förkyld. Kännde att det va bäst att ta det lite lungnare idag också.

Har lite att plugga på med. Kanske tar en sväng till stallet. Får se lite.

Dagen i skolan var ganska chill. Började nio. Hade svenska, no, tyska och elevensval- träslöjd.

Här får ni en bild på dagens outfit också!//Anna


Stallet mm.

Efter en sjukt mysig kväll och morgon hos lexi åkte jag upp till stallet.
Vi fixade de mesta av sakerna till
c & c. Fick lite hjälp! Sjukt snällt.

Fyllde på vatten till rudskolehästarna.
Sedan red vi. Vi bytade hästar efter halv passet. Vi travade över lite bommar osv.
Båda hästarna var som vanligt snälla men grymt pigga!

Efter det hjälpte vi yvonne lite osv. Släppte in ridskolehästarna och fodrade osv. Tagga sköta 3 hästar sen... Kommer inte funka xD

Nu ska jag äta en hamburgare xD
Har även fått en as jobbig förkylning. Åh hatar det! Men puss //Anna


Dagen

Hej! Idag ska jag till stallet och rida! Jag och Anna ska rida cassador och Corvette! Det blir markarbete! Vi tänkte byta häst efter halva passet för att se hur den andra känns att rida! Kommer bli kul!:D igår skrittade vi ut dom en lång runda i 40min ungefär! Sedan så red vi samma runda på andra hästar! Jag red Katinka! Jätte söt är hon! Hon är en ny ponny på ridskolan! Liten B-ponny! Jätte söt och pigg! Hon kom ju efter dom andra hästarna och då satte hon fart och travade jätte snabbt ikapp! Haha! Gullig! Men nu måste jag gå! Bye!:*// Tuva


Aug. 24, 2013

Tack lexi!!!:D
//Anna


Stallet

Idag i stallet har jag ridit två ggr upp på galgberget. Red på lady och sen cassador också. Båda gångerna gick bra! Rundan på cassador va barbacka.

Annars har jag typ jobbat i stallet som vanligt xD fixat vatten. Tatt in och ut hästar. Mockat, fodrat mm. Som vanligt.

Nu ska jag snart äta pizza sen ska jag packa mina grejor och dra ner till besti! Tagga kvällen!
I mon ska jag till stallet och rida corvette mm.

Ha det bra sålänge! Jag hoppas jag kan slänga in nått mer inlägg sen men jag kan tyvärr inte lova nått då jag antagligen inte har något internet:(
Puss//Anna


Bilderna på hästarna:)

//Anna


Kollar på idol!xD såg inte avsnitten i veckan!


Stallet

Fotade lexi och olivia mm i stallet. Sedan kom yvonne med två nya hästar. En b ponny och en storhäst. Malin har inte skickat bilderna än men b ponnyn ser typ ut som en shettis. Den är ganska ljus med bläs och lite mörkare man som typ ser ut som den har dipp dye. As gullig. Den heter typ katinka.

Den andra är en storhäst. Ganska stor och lite tjock. Den är en skäck! Jättegullig den med. Den heter typ sach

I morgon ska jag till stallet. Altså jg struntar i att åka till skedala. Jag och malin ska träffa yvonne och antagligen rida de nya hästarna och kanske typ hennes hästar. Sen typ sa hon nått om att jag skulle bli skötare på last one och malin på spelicia. Men jag vet inte om det va skoj xD

Sedan ska jag även ta hand om corvette jue;) så rider vi väl lite dressyr eller nått. Men nu måste jag sluta skriva för vi har gäster! Puss //Anna


On the buss!


Helg älskade helg!!!!!

Äntligen lite frihet!
I dag kanske jag ska till stallet. Sedan på kvällen ska vi typ fira mamma.

Morgondagen kommer bli najs. Först ska jag kanske till skedala och titta på div II. Sedan ska jag till stallet och ta hand om och rida corvplutten <3
Sedan när jag kommer hem ska jag va med lexi så ska vi sova över:D

Roligt roligt! Sen på söndag har jag än sålänge inget inplanerat. Men jag får se om jag åker till stallet nu eller inte. Uppdaterar mer sen! Puss //Anna


Inlägget som skulle varit till skola...

Idag är det FREDAG! Idag är det rätt så chili i skolan, hemkunskap hela förmiddagen, sen lunch, sen engelska och sist so! Efter skolan ska jag till stan med Emma och Miriam! Kommer bli Nice, får se om man hittar något! Men ha det gött! Pöss! // Tuva


Skrev ett helt inlägg till rubriken skola och det kom inte upp, bara rubriken och bilden! FETT DÅLIGT.......


Skoola..:(


Blir så arg

Jag gör minst två inlägg per dag, men många kommer inte upp, blir sååå arg på det, så får man folk som klagar på en, så har man skrivit 5 stycken och det kommer bara upp två. Ibland kommer inget upp!? Jag trycker på publicera!:'( blir fett arg på detta, så om inget inlägg kommer så vet ni varför, jag kämpar med bloggaandet så kommer inget inlägg upp, men bye! // Tuva


Dålig bloggning!

Sorry för dålig bloggning! Men har inte hunnit, ridpasset igår gick bra, fick bubbi! Vissa gånger blev det dåligt inkommande till hindret ålltså dåligt hopp, men ändå nöjd, riktigt pigg var hon! Vi hoppade kombination, kryss med vattenmatta, oxer!:) men ha det så bra! Bilder kommer!!!:D // Tuva


minigolf

När jag kom hem ifrån träningen åt vi lite och sedan cyklade vi ner till japans golfbanor, och spelade minigolf. Det var nästan bara vi där och de hade tänt lamporna i träden så det var as mysigt.

Dock gick det inte jättebra för mig. Eller jo i början. På de sju första hade jag typ 2 . Och sen gick det bara sämre. Slutade på typ 46 . Så det va inte jättebra men vann över papi iaf.

Nu ska jag typ lägga mig och läsa lite och bara chilla då jag är rätt trött. Jag hoppas på bättre uppdatering i mon från mig själv, och sen hade det varit kul om tuva slängde in nått inlägg också <3

Men puss på er! //Anna

Today's outfit

Linne: vero moda
Byxor: vet nt
Skärp: scorpinion


School!

Helt ok dag i skolan idag. 
Startade med hemkunskap. Skulle göra några mackor typ. Nä ush blää de va inte goda..
sen svenska, matte, tyska och mentorstid.
 
vid 17 har jag träning. Andra träningen med 00:orna.
Efter det ska vi väl antagligen fira mamma<3 
sen har jag typ en läxa att göra. Och sen kanske jag ska träffa lexi pexi xD
 
nu ska jag fika lite och komma på ett kul inlägg till er.
Känns som uppdateringen är rätt torr just nu....
 
men pözz på er ❤ //Anna 
 
 
 
 
 

New!

Köpte ett sånt här skärp för ett tag sen. Sen kom jag dumskallen på att jag glömde kolla storleken.
Så det var as stort ju. Men som tur va gick det att byta så nu är det nästan lagom. Lite stort. Men vi får hoppas jag går upp lite. Eller så kanske jag hör fler hål eller tar in det lite! //Anna


Ridpasset

Idag fick jag lillpluttponnyn. Hon känns verkligen väldigt liten att rida nu men hon är så sjukt fin ändå.

Vi hoppade en kombination ett kryss med vattenmatta under och en oxer som blev till en banan som låg på ca. 75.

Kom bra in alla gånger förutom 1 så är sjukt nöjd. Dock sprang hon lite mer än på ridlägret. Alltså hade jag inte riktigt lika mycket kontroll nu. Men är ändå riktigt nöjd.

Innan ridpasset skrittade jag och tuva en runda med cassador och corvette. Denna gången red jag cassador. Båda var supersnälla:)

Föresten förlåt för att uppdateringen varit så pass dålig underdagen. Men jag har haft det rätt stressigt:( i morgon fyller mamma år så då ska vi väl antagligen fira henne:D
Men ni får ha det så bra så hörs vi väl imon? Puss//Anna ❤


Jippie!!

Nu äntligen har paketet anlänt och i det var inte mindre än 2 vs body mist's:D
Så sjukt glad! En av de fick bezztie i försenad födelsedags present och en unnade jag mug själv xD


Todays outfit

Byxor: hollister
Tröja: hm
Linne: nordic safari

Tagga hoppa ikväll! Det va jättelängesen så det ska bli jättekul:)


Kingsland winter 2013

 
Detta är kingslands vinter collektion 2013/2014. Kul att det är lite rosa saker då det är min favvo färg, eller iaf den färg jag har mest på ridsaker;) 
 
tänkte skriva lite vad jag tycker om sakerna:
 
 
 
 
Mössor/ Pannband/ Strumpor: 

Jag tycker mössorna var sådär i år. Det var inget fel på de men om man skulle jämnföra med förra årets vinner de nog tyvärr. Men jag vet ju heller inte hur det ser ut i verkligheten ännu. Den modellen som visas i rosa tycker jag va fin:)
Pannbanden tycker jag va fina. Vad jag kunde se kunde jag bara hitta 3 sorter.  Alla var helt ok men tycker forfarande den modellen som visas i rosa var snyggast. Kanske nått att köpa till vintern, behöver ju ett pannband;)
Strunporna: inga speciella direkt men fullt tillräckliga! Vet inte om jaag gillar de med stjörnor eller vad det är på men de kanske är coola xD De som visas som blåa tyckte jag va snygga;)
 
 
(förstår inte vf alla bildernacibte kommer upp... Men här är nårra iaf)
koftor/ jackor/ västar/ tröjor/ ridbyxor:
 
Vad jag såg tyckte jag det fanns en hel del snygga koftor! Men det är bättre ni tittar själva så ni kan kolla efter eran egen smak då de fanns rätg många;)
http://www.kingsland.no/?catID=1288
 
samma sak med tröjorna västarna jackorna och ridbyxorna. Ni får gå in och kolla! Svårt att "tycka till" när det finns så mycket. Men jag måste iaf HISSA KINGSLANDS WINTER COLLEKTION. Det fanns många saker jag kan tänka mig! 
Vilka är era favoriter? 
 
Puss//Anna 
 
 
 

IPAD 4!!!!!😆

hejsan! idag i skolan fick man sin I pad! Svart Ipad 4! alla andra skolor har en tvåa. och så får vi den nyaste= en fyra! Love it, my baby! i skalet är ett talgentbord som man också kan ta av!:D Skalet kostar 900kr på nätet! Älskar det, så smidigt! imorgon ska vi rida, hoppning är på schemat!:D Tagga! undra vilken häst jag får!? See ya!


Jahop

Då var ännu en dag till i skolan avklarad. Idag var det första riktiga dagen med vanliga lektioner. Men vi delade ju mest ut saker, klädde in böcker osv. 
Tisdagar som jag trodde skulle bli en rätt jobbigt dag var inte alls så farlig.
so, no, matte, träslöjd och tyska. Helt ok än så länge iaf.
 
Jag tror jag skulle kunna skriva MÅNGA rader om detta. Fast jag tror inte ni är intresserade av att veta det xD 
 
Snart anländer ett litet paket ... Älskar sånt här. Som när jag väntade på min racesafe. Spännande! Men denna gången är paketet Inte lika stort men kommer antagligen bli mycket älskat ändå❤❤
 
Nu måste jag verkligen äta något då min mage värkligen inte är glad just nu. Ikväll har jag handbollsträning. Första på länge faktiskt! Denna terminen kommer vi träna med 00:orna som vi också gjorde för ett tag sen. Rätt kul faktiskt!
 
puss på er alla!❤❤//Anna 

Lockat håret i en tofs!:)


Outfit

Byxor- gina tricot
Linne- vet nt
Jacka- gekås xD
Skärp- cubus


SANN TEXT!


Skolan!

Skolan var seg idag, inte så rolig måndag, men vi har fått en ny svenska lärare!:) hon heter Sandra! Hon sa i klassen såhär: jag har då varit ridlärare får några år sedan, det är en i klassen jag såg på klass listan att jag har haft.

Mina tankar: vem av oss häst tjejer kan det va? Jag kommer inte ihåg någon som heter Sandra!

Sandra: det var på mickedala!

Mina tankar: det är bara jag som rider på mickedala!?

Sandra: Det är Tuva! Det var för många år sedan, men jag hade dig när du var liten!

Jag: jaha! Jag kommer inte ihåg dig!

Haha, roligt ändå att ha henne som svenska lärare!:) mamma sa när jag kom hem och frågade henne om hon visste vem Sandra var, mamma kom ihåg henne!xD det var när jag var 6 år, nu är jag 14år!xD men på något sätt så känner jag igen henne!? Haha, vet inte! Men ha det bra!:D // Tuva


nya chaps?

Behöver verkligen nya chaps nu! Mina är rätt mycket för korta. 
Har inte direkt letat utan mest tittat lite.
Men jag tänkte fråga om ni har något bra tips på några bra och framför allt sköna chaps?

De får inte vara fööör dyra utan ligga kanske runt 500 hundra sådär. Jag är en sån som kan ändra mig väällddiiggt snabbt och helt plötligt vilja ha stövlar och då vill jag inte känna att jag måste ha dessa nårra år till bara för att de va så dyra osv. 
 
Men kommentera gärna om ni har nått bra förslag! Även om de t.ex. skulle vara lite dyrare men vara väldigt sköna osv. spelar det inte stor roll. 
 
//Anna
 

Hm ja... vandringsdag

Ush verkligen sämst att typ vandra 7 km bakom två tanter som typ klagar såfort man kommer 10 cm framför de.
Nu tror jag ni flesta tror att det överstående är påhittat.
Men nej tyvärr.
 
Det ända possitiva skulle jag säga var att man i alla fall slapp koncentrera sig xD
Nä men vandringsdagar suger verkligen. De kommer typ på alla möjliga omvägar för att man ska få mer "motion". Men kära lilla vän skulle jag säga. Jag har redan aktiviteter alla dagar i veckan så jag klarar mig nog.
Men tack för visad omtanke!
 
Men nu typ sitter jag och trökar framför datorn och kände ändå att jag var värd lite vila xD
Då passar man ju på och uppdaterar er. 
 
Gjorde mig lite nudlar innan. Tyckte inte riktigt att lärarnas idee om att alla skulle gå tsm till matsalen och äta tsm, va så bra. Inte killarna heller tror jag. De körde på thai mat istället. 
 
Men puss på er och hoppas ni hade en bra dag i skolan xD <3
Anna
 
 

Skit jobbigt......

Efter vi hade ridit lite i trav och skritt i ridhuset. Sedan skrittade vi av ute.
Redan när vi kom in i stallet fick jag migrän...
Först såg jag flummigt. Sedan fick jag skit ont i huvudet.
Jag brukar alltid ha huvudverkstabletter med mig då jag vet att jag får det ibland.
Så pappa fick komma och hämta mig och jag spydde och så för det gör så himla ont. Varje gång tror jag typ att jag ska dö.
Sen när jag kom hem tog jag en huvudverks tablett och somnade lite sen. Nu känns det lite bättre.

Asså jag förstår inte. Det är en sån himla smärta och plåga. Förstår inte vf det ens finns. Ni som också får det ibland förstår verkligen hur jobbigt det är.

Men tack så mycket för hjälpen med last one, tuva! Jättesnällt verkligen!
Puss på er//Anna


Åh!

Nu när statistiken är så hög känner jag verkligen ett riktigt sug på att blogga!

Det är ju så typiskt att jag typ inte har nån fantasi alls. Eftersom jag försöker uppdatera er med varje idee som ploppar upp i huvudet så har jag nästan aldrig nårra ideer kvar när jag väl vill skriva.

Men framtidsplaner det har jag minsann. Planerar ett BIG'T inlägg till min födelsedag xD

Aja för att avrunda detta inlägget med nått annat tänkte jag skriva lite planer framöver. Typ det typiska xD

Jag kommer träna handboll ca. 2 ggr i veckan. Vill verkligen hålla i gång osv. Just för till fället lutar det åt måndagar och torsdagar.
Jag kommer rida kvar på onsdagar. Jag kommer även rida min sköthäst tisdagar som det ser ut nu.
Jag kommer försöka vara i stallet lördagar och även vissa fredagar. Har jag mycket läxor/prov kommer det skippas! Måste tyvärr lägga ännu större vikt på skolarbete.

Ifall det blir så att man kommer kunna ha sköthäst på mickedala kommer jag nog ha det också xD

Ni kanske tycker jag låter galen nu. Men jag gillar verkligen inte tomma och tråkiga dagar.
Utöver detta har jag bloggen. Och den kommer jag verkligen inte att lägga åt sidan. Utan snarare ser jag de fulla dagarna som en possitiv sak för bloggen då det blir dubbelt så mycket att skriva om!

Opsi jag råkade skriva en ny bibel... Sorry! Jag antar att det är bäst att jag avslutar nu så det inte blir två ihopklistrade biblar istället xD

Detta inlägget skulle igentligen kommit upp igår men internet krånglade sp de får bli idag istället xD //Anna


Söndag

Hej!:) idag är det söndag= skola imorgon! :( men idag så ska det bli kul, jag och Anna ska rida last one och mio idag igen, vi skulle nog rida ut!:) får se hur vädret blir!;) men det kommer bli kul!:D men ha det gött, bbyyee! // Tuva


Svar till bajsande apa!

Last one är mörkbrun mindre storhäst med lite ljusare "fläckar" på vissa ställen. Hon har en stjärna i pannan också:) och väldigt söta och stora öron!

Hoppas du blev nöjd med svaret! //Anna


tjao

Ridpasset idag gick bra!:) som tuva skrev.
Super fin häst (last one) men man måste verkligen ha tålamod. Tar nog lite tid innan får kläm på hur man ska rida henne.

I mon ska vi rida ut en sväng:) last one var lite tittig men det går nog bra. Hoppas jag iaf.

Nu är jag på kalas hos min kusin! Rätt lugnt inte så mycket folk:) nu ska vi typ äta efterrätt!
Puss //Anna

Stable

I stallet!:D jag fick ta mio istället för lady, han har varit halt i ett år, nära på att avlivas men vi gav han en chans till, han är den störta hästen i stallet, men riktigt fin! Ridit han en gång innan! Mitt huvud är inte ens över hans rygg, typ 15cm under! Men ridpasset för oss gick såhär: vi har ridit för ett tag sedan, jag skrittade och travade bara eftersom han inte blivit riden på typ ett år, han var fin! Skänkelvikningen klarade han galant! Annas häst var rätt så pigg och så fort man tog lite mer i en tygel så svängde den så i galoppen så fick den ett litet spratt så hon nästan flög av men hon satt kvar! Sen så galopperade hon igen och då gick det jätte bra!:D bild på mio!:D<3 // Tuva


Lördags morgon

Idag är det lördag!:) jag ska först leda meja på lektionen, som Anna skrev så ska hon ha hand om space man och spelicia! Och då sa Yvonne att jag skulle ta hand om lady!:) så jag Anna och Yvonne ska rida vid 14:00 tiden, så ska ta in lady innan det och borsta mm!:) red lady i onsdags, hon var stel i början och man märker att ingen försökt få henne i form innan, men sen så gick hon jätte fint, hon var en raket, så hon steppar typ i skritten och vill galoppera i traven mm, i slutet red vi en snutt barbacka och då var hon också fin!:) vi galopperade också barbacka!:) Yvonne berömde och gav mig tips till formen!:) berömde mycket i skänkelvikningen med!:) känner att jag är nöjd med ridpasset! Nästa gång ska vi hoppa, vill gärna pröva lady i hoppningen men vill ändå ha flugis! Men jag hoppas nog på lady eftersom jag red henne dressyr i onsdes så tycker jag man ska hoppa den med! Men man får se!:D bye! // Tuva


lite info

Idag va jag i stallet och fotade lexi mm. Pratade lite med yvonne. Imon ska jag ta hand om spelicia och last one som är hennes hästar och för till fället är på hfk. Jag vet inte om de är tänkt att de ska gå nån lektion sen (vilket jag tror) men annars.är de iaf där nu. Vill inte säga för mycket eftsom jag inte är ett dugg säker...

Men iaf imon ska jag borsta de två också och sedan när yvonne kommer ska vi rida. Ingen aning på vem av de men de märker vi väl antagligen imon. Tuva kommer ta lite extra hand om lady:)

Annars så åker jag typ till stallet vid 10 elr nått. Sedan på kvällen ska vi på lalas hos min kusin! Kul det med:) så dan imon kommer nog bli rätt ok!

Nu ska jag faktiskt ta och sova. Kan bara meddela att om det blir dålig upödatering från min sida så kan det bero på att vårat internet krånglar. Men tur att tuva finns då! Men ska försöka så gott ja kan ändå!:)

Puss på er//Anna

det jag önskar mig!

fyller år den 3 november! anna den 11 november!:) Jag(Tuva) önskar mig:
* Victorias secret body mist/lotion och kläder
* hollister body mist/lotion och kläder
* pengar
* canon EOS 60D
* present kort på hollister
 
Detta är min önske lista en sålänge! LÄNGTAR as mycket faktiskt! Det är rätt så långt kvar med spela roll! ibland kan jag inte vänta så brukar ta kalaset en vecka innan ibland!:D hahah, jag älskar att fylla år! nästa år fyler jag 15!!!??? Fattar ännu inte det!:O haha! men Bye! // Tuva

Hiss eller Diss!

tänkte hissa och dissa om schabrak och vojlockar! 
 
 
Hissen går till schabrak. snygg form och oftast as snygga designer! så hissen går helt klart till schabrak!
 
Dissen går till vojlock! Tycker inte de är snygga alls, inget som sticker ut på hästen, bara lite runt sadeln, så dissen går till vojlock! 
// Tuva

home

hemma nu! FREDAG!:D skolan var rätt så tråkig idag men ändå okej!:) Gör inget speciellt, chillar typ! imorogn blir det stallet, först ska min lillasyeter riiida och sen ska jag väl hitta på något kul med my friends! Fota någon kanske!:) Hälsa på Flugis såklart! dom kommande sju dagarna ser ut såhär!
Lördag: stallet
Söndag: vet inte
måndag: skolan, vet inte
tisdag: skolan, antagligen ha cassador!
onsdag: skolan, riida, hoppning!
torsdag: skolan, vet inte
fredag: skolan, vet inteee!
haha, ja, det var min vecka!;) snart kommer en mini bloppis!:D hade tänkt göra en för typ 2 veckor sedan men har inte gjort det än, men den kommer antagligen ikväll!:D // Tuva
 

Generösa lärare?

Idag hade vi tävlingar i skolan. Vi var i lag om 10 blantat från 6:or och 8:or.

Vi hade bland annat dragkamp, frågesport, prickskyttning mm.

Mitt lag vann!:D och lärarna sa att det fanns ett pris!

När vi fick veta vad priset va blev alla verkligen ÖVERLYCKLIGA!

Nej inte riktigt. Det var ironi. Priset var en penna. Och vi hade kämpat. Okej inte så mycket men ändå. En penna...

Aja jag måste gå nu igen puss//Anns


Många korta/ mindre långa?

En fråga till er:
tycker ni det är roligast att läsa flera korta inlägg med kanske framför allt en bild eller tycker ni det är bättre med färre mer välskrivna inlägg? 
 
Vill veta eftersom det är NI som läser bloggen!
 
//Anna 
 

Natti

Natti bloggen! Ska lägga mig och läsa lite nu.
Var as nära på att beställa 5 body mist's ifrån victorias secret. (Nårra skulle bli present) men frakten var så jä*la dyr. Så vi avvaktade lite :(
Imon har vi typ "lagdag" i skolan. Rätt soft faktiskt.
Ha det bra puss //Anna


Hot or not!

Tänkte göra en liknande hot or not som elins grymma! Fast nu kommer jag bara bedömma outfitsen och bilderna är tagna ifrån google. Så gör det bara typ förvatt ni ska få en inblick i vad jag tycker i snyggt och inte. (Haha ne men ni fattar) och för att göra ett annorlunda inlägg!
 
1:
Tycker att hästens saker matchar väldigt bra. De röda Benskydden med de svarta och vita detaljerna passar super till schabraket med de svarta och vita detaljerna. HOT som man väl ska skriva?
 
sedan tycker jag ryttarensboutfit "förstör" helheten lite. Kanske hade tagit en svart eller röd tröja istället...
 
2:
Den här outfiten tycker jag va helt ok. Om man skulle göra några schysteringar hade jag nog haft ett ljusare träns alt. Mörkare sadel. Jag hade nog också tagit t.dx. Ett vitt schabrak i stället som hade blivit snyfåggare till sadeln. 
 
3:
Hästens saker matchar väl och var snyggt tsm. Dock stämmer inte riktigt ryttaren in på hästen. Jag hade kanske kört på en svart kavaj eller kanske mörkbrun? så nja sådär. Det könns lite som det är fe ryttare som sitter på hästen. precis som bild 1.
 
kom ihåg att detta är hur jag tycker. Ni behöver inte alls hålla med!;)
//Anna 
 
 
 
 

Skoldagen

Hej!:) skoldagen var väll kul, inte nöjd med tiderna på schemat men man får väl lyda och vara glad ändå;) imorgon ska vi se på någon film med hur dumt dom slaktar djur i USA! Asså vill inte! Tänker inte se djur plågas till döds eller hur dåligt dom nu gör det! Asså en sak som jag hatar är att se djur dö! Det är värre än att se en spindel! Aja, får väl kolla på 1,5 timmes film och kolla bort var ända sekund! Men efter skolan vet jag inte vad jag ska göra;) kanske va med en tjej!:) får se hur det blir;) men bye!


Today's outfit

Tröja: scorpinion
Byxor: hollister

Nu ska jag till stan med mamma och sen kommer julia så ska vi gå en stund! Tjao<3


Ap dåligt schema

Mitt schema var verkligen as dåligt. Slutade igentligen 15:25 på onsdagar och hade 3 håltimmar. Men som tur var gick det och ändra så vi slutar 15:10 istället. Men ändå kasst schema.....


Ridpassen

Kommer resultat och foton se!:) // Tuva


Eating glass like a boss!

Haha mm 88:an.. Gotti gott gott! Nu ska jag nog lägga mig i badet och chilla lite sen drar jag nog till sängs xD skola imon... Ska faktsikst inte bli sååå farligt...
Dock vet jag inte hur uppdateringen kommer bli. Tyvärr kommer det nog bli rätt mycket idag gjorde jag de osv.
Men nu när vi är två så blir det mycket lättare jue;) puss på er! Ska försöka hinna göra nån hiss och diss eller nått innan jag går och lägger mig<3//Anna


😡

En sak som jag blir irriterad på är när folk ställer skit många frågor när man är trött och hungrig. (Tänkte speciellt på mamma)
Så gör inte det gör då blir jag sur. Asså jag kan inte rå för det utan jag bara blir det....


Två ridpass:)

1: corvette. Hon var superfin i traven och skritten. Men i galoppfattningarna var hon lite seg igång. Men fick lite tips av erica också. Vi gjorde två bra bommövningar bland annat en bomm på mitten som vi skulle ta på en volt. Corvette var duktig då!:)
Sedan cavaletti på böjt spår det med. Först blev de nårr skutt över det. Men sedan gick det super. Är nöjd.

2: lektion på kulan. Jag tyckte denna lektionen gick sådär. Jag tycker kulan är en superfin ponny också på alla vis men jag tror inte jag och hon passar så bra ihop. Hon tog inte min innerskänkel och vi kunde liksom inte sammarbeta riktigt. :( tyvärr. Vi jobbade med skänkel vikning, volter och lite öppna.

https://cdn3.cdnme.se/4205402/6-3/pic_520bbf54ddf2b30615360598.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4205402/6-3/pic_520bbf5bddf2b30633afc780.jpg" class="image">


Mys pys!

Nu sk jag snart till stallet med rafaela malin tuva och filippa. Vi tar med och frukost som vi äter där! Sedan så rider jag tuva cassador och corvette. Erica har lektion. Sedan har vi med oss lunch också och sen så rider vi lektion på kvällen. Snacka om heldag i stallet!;)
Nu ska jag göra mig i ordning.
Puss//Anna


Godnatt

Tänkte bara säga godnatt bloggen. Tänkte faktiskt sova nu och ladda upp inför en grym dag imon. Två ridpass och mys med fina vänner. Taggelitagga.

Natti natti bästa läsare!:*<3 //Anna


Kallt = myyys

Har precis ätit, det blåser, regnar, åskar och blixtrar, läskigt men mysigt! Innan idag så var jag med rafaela! Först bakade vi rulltårta! Sedan så åkte vi till hööks, träffade Lexi och Lovisa J där!:D vi va där i 3 timmar sen kom Lexi och då gick vi till city gross och sedan hem till Lexi!:D har haft as kul<3 imorgon blir det upp klockan tio i sju för sedan blir det stallet! Berättar imorgon vad vi ska göra där så tidigt!:D bye!


Sommaren

Jag tycker sommaren har gått alldeles för fort. Jag känner inte alls att jag har gjort allt det jag tänkt mig in för sommaren. Men jag vet inte heller för det har inte direkt varit många dagar jag liksom bara slappat och liksom inte gjort något.

Jag är såklart nöjd över ridlägret och alla dagar i stallet. Dom skulle jag INTE välja bort. Men det känns verkligen jättekonstigt. Vad har alla dagar blivit av?

Nu börjar skolan snart. Tråkigt men ändå inte så farligt eftersom ridningen också börjar då. Har verkligen saknat att rida lektion. Dan imon kommer i alla fall utnyttjas till största möjlighet!:D

När jag ser bilder på snö och så måste jag faktiskt säga att jag längtar lite. Hösten... Ush. Men vintern är faktiskt helt ok! Mys med varm choklad i stallet osv. Dock är kylan det värsta.

Det räcker inte med 6 tröjor i stallet. Och vattnet bara fryser osv. Köra ner dunkar till hagen. Nej om man ser till detta får jag nog faktiskt säga att sommaren vinner.

Men det andra är mysigt. Okej det här inlägg blev dö tråkigt och spårade ut ganska mycket. Så nu ska jag nog sluta skriva ännu mer strunt. Bye//Anna

(Bilden är ifrån google)


Glömde

Glömde hillary!

Hillary: en c ponny skäck som är jättegullig och snäll. Hillary är lånad från Julia. Hon är ganska stark i ridningen och springer undan ibland i hoppningen. Hon är rätt svårfångad i hagen.

Sedan glömde jag även ändra att lovisa som har kulan bara ska ha henne två dagar i veckan denna terminen. //Anna


Ponnyer och hästar på hfk!

har skrivit detta inlägget på min gamla blogg också men fick tips om att skriva det här med. Man kan säga att jag bara har förnyat det lite:) och nu kommer alla hästar i samma inlägg. 
Jag kommer inte skriva så jättemycket fakta om dem utan mest hur jag tycker de är att rida, i boxen, hantera ute osv. OBS. skriver inte deras hela riktiga namn utan bara det man brukar kalla de! Har ingen speciell ordning heller. 
 
 Carizma: Ett superfint c-ponny sto. Min absoluta favorit. Och även många andras. Och det är inte undra på det då hon är supermysig i boxen. Brukar ha hennes huvud på axeln och stå så och mysa. När man borstar står hon och njuter och blundar. Hon är även urhärlig när man rider. I dressyren kan hon bli jättefin! Hoppning tycker hon är väldigt kul. När hon ser ett hinder tar hon fram öronen och ökar mot det. Det kan bli väldigt svårt att hålla in henne ibland. Hon är verkligen inte seg utan en riktigt pigg och alert ponny! Synd att hon börjar bli lite liten:(
 
 Loke: En storhäst tinker. Eller jag tror iaf han är storhäst. Fast han står bland alla ponnysar så man räknar typ han som en ponny. Han är supersnäll i boxen. Dock är han inte lika rolig att rida. Han passar säkert en vuxen nybörjare eller ett nybörjarbarn då han är så snäll. Men när man börjar kräva lite saker av hästarna är han inte lika bra längre. Han är för klumpig enligt mig. (det är ju hans ras men gillar altså inte hans ras) I hoppningen är han lite bättre än i dressyren. Han hoppar ju det mesta iaf...
 
Kulan: En stickelhårig fux D-ponny. När hon kom till ridskolan var hon väldigt pigg och svårriden. Därför har hon fodervärd Lovisa J som rider henne 3 ggr i veckan (hon som rider på bilderna). Så hon går med på ridskolan Måndag, Tisdag, Torsdag. I början när jag red henne var hon väldigt pigg och stark. Nu när lovisa ridit henne så mkt har hon blivit så mkt bättre! Det är faktiskt en helt annan häst! I boxen är hon hur snäll som helst. Skulle man glömma boxdörren öppen tror jag knappast hon skulle gå ut. Hon är superrolig att hoppa och hoppar det mesta du styr på. Jag har lite svårt att forma henne också i dressyren men när man ridit henne mycket och hittat knapparna tror jag verkligen hon är superhärlig där med. 
 
Flugan: En maxad D-ponny fux. När hon var liten har hon typ fastnat i någon grimma så därför är hennes hud helt avskavd på nosen och pälsen kommer aldrig växa ut där mer:( Hon är därav också lite rätt för att sitta fast i saker också. Hon kan vara lite upp och ner i humöret i boxen. I bland är hon supermysig också. Och ibland är hon sur mm. I ridningen är hon väldigt svår att forma. Har typ bara sett henne gå på tyglen några få ggr. I hoppningen är hon helt ok. Hon är ganska pigg och brukar typ rusa några meter innan. På högra höjder kan hon bli lite osäker så hon håller sig nog helst till lägre. Jag tvivlar dock inte på att hon hoppar högre om hon är privat häst och kan lita på sin ryttare fullt ut.
 
Godis: En superfin storhäst. Han är väldigt nyfiken i boxen. Jag har endast ridit på honom en gång. Han är väldigt lätt att få på tyglen eller vad man ska säga. Dock är han ganska seg. Man får vara på med skänkeln hela tiden. I hoppningen vad jag har sett har han sprungit undan ganska mycket och hoppat stort! I och för sig är han endast 6-7 år så det kan ju ha något med det att göra.
 
 Barbie girl: Storhäst åt det mindre hållet. Även hon är endast 6-7 år och kan vara väldigt envis. I dressyren har hon blivit mycket bättre än innan enligt mig. Fast det gäller att vara ganska bestämd om hon ska lyda. I hoppningen blev jag också ganska förvånad över henne. Innan brukade hon springa undan också fast nu tycker jag hon är mycket bättre!
 
Lillmons: en c-ponny fux. Han är grymt söt. En av de sötaste ponnyerna i stallet enligt mig. Han är superfin i dressyren och en superbra ponny att lära sig galoppera på. Dock när man kommer till hoppningen är han inte lika rolig längre. Han vägrar att hoppa och är grymt snabb när han springer undan. Jag vet att han tidigare har tävlat i både hoppning och dressyr  men han har tydligen råkat ut för nån olycka i hoppningen och därför är han rädd för att hoppa. Han kan även vara ganska tittig så om det är mycket nya saker gäller det att vara bestämd. I hanteringen är han snäll. 
 
Ystad: stickelhårig c-ponny "fux". Han var min absoluta favorit när jag var mindre. Han är allmänt lugn och trygg. Lite mer åt det sega hållet i ridningen. Stel och oformbar. Men han var bra när man inte lärt sig så mycket än. I hoppningen kan han stanna och sticka undan. Men han har grymt bra hoppteknik. Om han känner att han kan lita på ryttaren brukar även hoppningen gå bra men ibland vill han helt enkelt inte. När man rider ut kan han i bland få för sig att saker är riktigt farliga!
 
Winnie: en supersöt b-ponny. Winnie är den minsta hästen på stallet just nu. Han är ganska pigg i ridningen och går att forma mm. Om man verkligen kämpar. I hoppningen verkar han bra. Han hoppar det mesta med lätthet. I boxen ska han verkligen slicka på allt! Men annars hur snäll som helst i hanteringen. Tyvärr så är han förliten för mig.
 
Merlin: en d-ponny fux. Merlin är en ganska lat ponny men får man verkligen igång honom är han superhärlig. När man har fått fram honom brukar han gå att forma lite iaf. I hoppningen gäller ungefär samma sak. Det gäller att få fram.honom. Har han god fart brukar han hoppa annars finns det risk att han springer undan. Merlin är världens härligaste att rida barbacka på. Han är rätt tjock. I hanteringen i spiltan kan han ibland försöka naffsas lite. Annars ute och så är han ganska lugn och trygg.
 
Magic: d-ponny skäck. I dressyren brukar hon kunna bli fin i formen men hon är ganska pigg och ibland lite stark. Hon har väldigt lätt för att rygga. I hoppningen är hon pigg och brukar spurta de sissta metrarna innan hindret. Då kan de orsaka att hoppen kan bli ganska ryckiga. Men jag tycker hon är ganska bra ändå eftersom hon är helt ok i både hoppningen och i dressyren. Däremot i hanteringen är hon inte så rolig. Hon bits ganska mycket och bet mig rejält en gång i låret.
 
Göran: En seg D-ponny skäck som är typ den tråkigaste på ridskolan att rida. Han är rätt seg och jobbig. När man t.ex. Ska rida på en volt genar han inte och tar inte innerskänkeln. Om man orkar jobba honom och aldrig ge sig kan han dock bli fin.  Vad jag vet är han snäll i hanteringen.
Men jag tycker inte om honom speciellt mkt överlag.
 
Zeus: ganska "kraftig" storhäst fux. Han är typ bossen i hagen. Jag har aldrig ridit på honom men han verkar väldigt snäll och är mycket omtyckt. Många säger att han är väldigt bra att hoppa. I boxen är han väldigt snäll.
 
Mio: den största hästen i stallet. Har aldrig ridit honom heller. Han verkar också väldigt snäll men har ett gigantiskt steg. Han verkar hoppa det mesta man styr på med glädje. Vad jag har hört är han rätt jobbig att ta in från hagen.  Han brukar typ hoppa runt och krafsa med hoven på en när man sätter på grimman och de. Men han är väldigt söt.
 
Djerba: en brun typ helt vanlig mellan stor häst. Har aldrig heller ridit. De flesta som ridit honom säger att han är stark. Han brukar kunna bli rätt fin i dressyren och hoppar bra och det mesta. I hanteringen verkar han snäll.
 
Raymondo: storhäst lite mer åt de större hållet. Mörkbrun med bläs. Har Skrittat ut på honom en gång. Han var rätt stel men med nårra knep fick jag ner honom på tyglen nån gång. I hoppningen verkar han pigg och det märks att han tycker det är kul. I hanteringen är han snäll förutom när man pillar med täcket. Då kan han bli lite sur.
 
Trubbel Gräns: jättefin storhäst som är en mästare på galoppombyten. Han är väldigt rädd och osäker av sig. Man måste va lugn. Han gillar nt att bli klappad ifrån "fönstret" . Han brukar du hugga och kasta sig undan. Därför tror alla att han är sån i boxen med men när du kommer in till honom är han supermysig och snäll. I ridningen är han ganska pigg och stark. Går fint på tyglen men det blir lätt att han drar iväg ganska mkt. Samma sak i hoppningen. Han hoppar det mesta med lätthet och glädje.
 
Caleche: storhäst med ett blått och ett brunt öga. Vid ridning är hon ganska seg. I hoppningen springer hon ofta undan och i dressyren går hon att jobba fast hon är väldigt seg. Passar för dig som är lite "större" och vill ha en snäll häst att t.ex. lära dig galoppera på. I boxen är hon supersnäll.
 
Lady: en ny c ponny som är jättegullig och väldigt pigg. Har inte ridit henne och vet inte så mycket om henne än :(. Men hon hoppar bra och brukar tydligen rejsa mot hindrena. 
 
Betty: d eller c ponny som även hon är supergullig. I ridning verkar hon mellan pigg men lite klumpig. Vet inte så mycket om henne heller ännu. 
 
Flingan: en lite kraftigare stor häst skäck. Snäll i ridning också men hon har blivit inlärd på ett litet annat sätt än de andra hästarna. Hon är lite "på" i boxen och vill liksom ut och käka höet där typ.  Hon är också rättså ny som lady och betty. 
 
Fick tyvärr inte in nårr bilder:( Men ni får nöja er med texten. Puss//Anna 
 

Jag är med och tävlar!

Jag är med och tävlar om en länkning på http://emma.horseworld.se/2013/08/12/bloggtavling-2/ 
//anna 
 

It's time to update you!

Med en go frunkost! Och paddan. Tips på inlägg mottages med stor kärlek!


Liten planering

Tisdag: antagligen stallet. Typ inget speciellt att gö där men det är typ helt öde hemma.

Onsdag: stall tidigt. Mys med nårra friends. Rider lektion för erica på corven. Sköter om dem.
Sedan rider jag lektion på kvällen. Grymt kul att det börjar igen:)

Torsdag: skolan börjar:( sen typ inget speciellt.

Fredag: inget inbokat då heller.

Så här ser mina dagar ut framöver. Rätt tråkigt nu för det ör bara jag i min familj som e hemma xD

Aja vi hörs så fort jag har nått att blogga om! Puss //Anna


Stallet

Idag var jag i stallet, hade fett kul, skötte om flugis efter betet nu, hon hade tusentals flugägg, tog bort alla! Sen så skoddes hon, tog med en sko!:D målat den nu och väntar på att den ska torka! Den ska jag spara hela livet, hänga upp på väggen och Göra en skylt där det står: Tomhaggards Flyer. Sen ska jag sätta upp fullt med bilder på oss, och sätta minnen där!:) men ha det bra!:)

https://cdn3.cdnme.se/4205402/6-3/pic_520922f6e087c3634838a455.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/4205402/6-3/pic_520923269606ee13abb1f96f.jpg" class="image">


Stallet

Idag har jag varit på stallet. Lektionerna började ju idag så vi fixade i ordning lite. Satte upp nya namn lappar, borstade de. Osv.
Just nu har ridskolan 22 st hästar. Sedan ska det komma en till typ b ponny eller nått.
Tycker det är jättebra att de verkligen sattsar på att ha många hästar.
Då slipper varje häst gå lika mycket vilket leder till mindre skador och utslitningar:)
Längtar verkligen till onsdag. Ska bli riktigt roligt att rida lektion igen!
Puss //anna

Miss "my" horsiiee!!!


Corvis idag<3

Ridpasset gick bra! Vi började inne direkt eftersom det inte var så jättefint väder.
Vi red ganska lugnt eftersom de fortfarande sätts igång.
Hon var väldigt pigg och jag jobbade mest med att få henne lugn och avslappnad. Dock gick det inte så bra xD
Efteråt skrittade vi av ute typ runt skolan också. Så när vi gick där störtade en cykel ut ur busken så det var inte undra på att hästarna for rätt upp i luften och galopperade iväg osv. Men det gick bra. Vi alla var nog rätt förvånade haha!

Nu ska jag äta lite också och sen har jag ingen aning om vad jag ska göra.
Puss!<3//anna


Riiida

Idag ska jag och Anna rida Corvette och cassador!:) kommer bli kul!:D igår var den bästa kvällen på länge hos Lexi!!! Synd att Anna missade det:( vi hade as kul, tävlingar, pizza, tårta och massa mer!;) grymt kul verkligen! Men ni får ha det så bra! Bye!:D bild sen USA!


Kräftskiva

Nu har alla gäster gått hem. Innan hade vi då kräftskiva tillsammans med 4 familjer till:)
Va rätt roligt! Men de vuxna är så sjukt högljudda så man kan typ inte prata.
Titta på film funkade inte heller.
Dock missade jag ju lexis fest. Grymt tråkigt.... Men föräldrar är rätt jobbiga ibland.

I morgon eller rättare sagt idag. Ska jag till stallet och ta hand om corvette och rida henne lugnt i skritt trav och galopp. Erica sa att hon kunde va lite het och busig men vi får hoppas det går bra ändå.

På tisdag eller onsdag förmiddag ska hon ha markarbetes lektion för oss! Bra att ha med henne i mellan åt så hon kan ge lite tips hur vi ska rida dem osv.

Nu ska jag gå och lägga mig. Kan typ inte skriva mer för mina ögon bara stängs xD.
Vi hörs puss //Anna


Nya pownies

Idag kom två nya ponnyer till mickedala! Grymt kul att det va en D-ponny också:D


❤❤❤❤❤

Am I Wrong- Envy
❤❤❤
 
 
 

Kommentera!

Nu tänkte jag göra såhär!
Om du kommenterar på 5 inlägg så får du en länkning.

• kommentera något snällt på 5 av våra inlägg.
• glöm inte att skriva din bloggs namn så jag kan länka den!

Kom igen KOMMENTERA!:D


Dagen

Den här dagen har gått både upp och ner. Med både glada och ledsna miner. Men framför allt tycker jag att jag har hunnit med en hel del.

Det är nästan huvudsaken. Vill verkligen utnyttja dem sissta dagarna på lovet fullt ut. Usch skolan. Ush.

Vi börjar på torsdag. Tycker det känns så sjukt onödigt. Kunde lika gärna börja på måndag.

Nu tänkte jag faktiskt gå och lägga för mina ögon faller snart ihop xD puss på er!<3


Anna är sååå snygg, bilderna är från typ 2-3 år sedan!;)


Skillnad på två år?? Jaaa...;)


Fixat

Nu har jag fixat sånna bilder där nere där de står våra namn som vi kommer sätta in efter inlägget så ni lätt kan se vem dom skrivit de. Dock blev de lite suddiga men det får vi leva med xD


Tjaba

Halloj nu är jag med lexi.
Idag har jag bland annat tagit en flygtur ifrån lillmons haha.
Sen var jag på rafaelas kalas på arosfortet. Grymt kul va. Det!
Aja ha det bra puss!//anna


Kvällen

Den här kvällen har jag spenderat hos Lexi. Tjabbat om allt möjligt.
Alltid lika mysigt.
Så jag kom väl hem typ ca. 00.

I morgon ska jag upp rätt tidigt för att åka en sväng till Yvonne innan jag ska på rafaelas kalas på arosfortet. Kul kul!

Ja vad har jag mer att säga. Nja typ inget. Jag ska försöka uppdatera i mellan åt imon, så gott det går.

Statistiken har varit grym. Kan inte säga annat än att tacka er så sjukt mycket!
~bloggen gör statistiken, statistiken gör bloggen~
Med detta menar jag att ju bättre statistik desto mer blogg vilja och alltså fler intressanta inlägg:D

Hare gött //ANNA <3<3


Ullared

Varit på Ullared! Haul ute på videofyme: tuvizzz heter jag där!:) kolla om ni vill, bilder kommer imorgon också!:)


Nu tycker jag....

..Alla ska klicka in på elinwh.blogg.se
Och läsa den bloggen för den e grym! Sen ska ni spamma med frågor på hennes frågestund!!! NU!!!
Elinwh.blogg.se
//ANNA


Stallet

Nu har jag kommit hem ifrån stallet. Åkte dit för att jag inte hade nått att göra hemma typ xD
Men jag visste att Lexi Elin rafaela och de skulle få rida några hästar.
Vi har ju varit på Yvonnes gård några dagar nu jag tuva Lisa Malin hanna och även Olle. Hon hade as bra ridvägar där osv.

Men nu till saken. Det var nårra av de som skulle få rida som inte kunde. Så jag och Malin kunde också hänga med på en liten tur:) jag fick rida Raymondo. Har aldrig ridit honom innan och han verkar ganska stel mm.

Jag testade lite i skogen att försöka ställa honom typ. Och ja, han var stel. Men efter ett tag mjuknade han lite och gick faktiskt ner på tygeln.
Roligt.... Men han var faktiskt helt ok men inte nån ny favorit eller så. Tur för lexi ;)

Sen gjorde vi inte så mycket mer. Och nu är jag hemma. Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra. Får väl uppdatera er haha:) puss //Anna


Inga idéer! Kommentera vad jag kan skriva för inlägg! // Tuva


Anledningen

Anledningen till min dåliga bloggning igår var att vid 17:00 fick jag gå och lägga mig för hade så himla ont i huvudet, jag somnade sen blev väckt sen somnade och sen blev väckt, tog vatten och fil, fick någon vättske tablett av pappa att hälla i vatten, jag låg i sängen länge, försökte få i mig lax, jag mådde värre och värre, tog en huvudvärks tablett, blev värre? Och värre, ville inte leva så dåligt jag mådde, jag visste inte vad jag skulle göra, kunde inte sova, men sen somnade jag och nu mår jag bra, skönt, men nu måste jag gå! Ha det gött! Bye! // TUVA


New

Jahop då var det dags för en new in igen haha och denna gången från inte mindre än hollister! Haha ne men köpte ett par jeans. De var as sköna och snygga. Tycker jag iaf :P //Anna
(Bilderna blev dåliga. Man ser inte riktigt rätt färg)


outfits (ridning)

För mig är matchande kläder schabrak ganska viltigt. Med detta menar jag inte att jag tycker nån e ful eller liknande om den inte har matchande outfit. Det är upp till varje person om de bryr sig om sånt eller inte. Eller själv kanske gillar att blanda många olika färger osv.

Men när det gäller mina egna kläder och när jag andvänder egna schabrak osv. Är jag ganka noga. Jag själv liksom "stör" mig på om jag skulle ha röd tröja och rosa strumpor.

Jag tycker det är snyggt att t.ex. 2 färger. Som ex. I denna outfiten där man har brunt och grönt. Tycker det är riktigt snyggt. Andra färgkombinationer som jag också tycker är fina är ex. Rosa/svart marinblått/rött grått/lime marinblått/lila mm. (kunde tyvärr inte få in bilden på den grön blåa outfiten)

Detta är lite av mina åsikter om "ridoutfits"
Jag tycker inte heller det är speciellt snyggt att kombinera brunt och svart. Som att t.ex ha en brun hjälm och svart väst och stövlar. Brunt träns och svart sadel. Nej, jag tycker inte att brunt och svart är snyggt tillsammans över huvud taget.

Vad tycker ni när det gäller outfits också? Speler sånt här nån roll för er? Vilka färger brukar ni ha?

Nu vill JAG veta vad ni tycker!!




Utkast: Aug. 07, 2013

Nån där ute som snabbt kan ge mig tips på nått att blogga om? Sitter i bilen och fick på internetet så tänkte att jag kunde uppdatera er! Bra va? Men behöver lite tips då min fantasi inte är på riktig topp just nu..//anna

Outfit

Linne: Gina tricot
Byxor: Gina tricot


Blandat

Det blev tyvärr inte så lång tur då de inte får på skor fören imon.
Så vi red bara upp runt vittra och där.

Det va lite kul för det va en tjej/kvinna som typ sprang efter oss och ville ta kort. Hon sa att hon tyckte det va så fint när vi red där haha xD

Men vi kommer antagligen rida Corvette och cassador på söndag då Erica skulle iväg. Och då blir det ett mer riktigt ridpass:)

Nu är jag hemma och ska typ göra mig i ordning så ska vi åka till min mormor och morfars grav i Malmö och plantera lite blommor. Sedan kanske vi även tar en sväng in på emporia!:D

Ha det bra allihopa. Och om jag inte uppdaterar sen så vet ni varför. Puss /Anna


07:47

Nu har jag gått upp för en halv timma sen och vid 09:00 ska jag möta Anna i stallet för att rida ut en morgon tur i skogen 1h!:D sjukt mysigt verkligen! Igår kom några vi känner från Gotland och ska bo här i 5 nätter tror jag det va! Jätte kul! Fick lite saker också!:D en kopp med ett får på med godis i, en häst tavla! Bilder kommer senare!:D


Mina fotoredigerings appar


Bilder jag älskar


Hiss och dissar fotoredigeringsappar!

jag tänkte skriva lite bra och dåliga saker med några av de appar jag andvänder för att fixa vissa bilder. 
(Men foton jag tar med kameran också redigerar jag ju på datorn också. Men detta är mer bara om jag vill göra nått kul med nån bild osv.) 
 
split pic 
 

+ roligt att man kan sätta två eller fler bilder på varandra fast även kunna se alla. 
exempel:
 
+man kan välja på många olika effekter. Som t.ex. Svart vit osv.
 
- det finns inte alls många layout:er
-man kan inte sjystera (stav) bilderna i utan måste ha de så som de är direkt. 
 
+ man kan välja hur mycket som ska vara suddigt av varje bild. 
 
- man kan inte lägga in ramar eller text.
 
jag tycker både denna appen är bra och dålig. Du kan t.ex. Inte göra en header på den. Utan då måste du byta app  
För att lägga in en text osv. Så nja denna får bara 2/5  🌟:or. 
 
 
photochop
 
 
+ superbra att använda om du vill klippa ut t.ex. En häst och sätta in på en annan bild.
 
- det är för lätta att komma åt sudd knappen. Har hänt flera gånger att jag har skärt av huvet mm.
 
+ men som tur är finns det en "undo" knapp om det överstående skulle inträffa. (dock är det fortfarande irriterande)
 
- inte heller här kan man lägga till text mm...
 
kom inte på lika mycket om denna appen. Men tycker den är bra om det ända du vill göra är att att klippa ut något från en bild. Den här appen får 2,5/5 🌟:or. Det finns fortfarande MYCKET som kan bli bättre.
 
 
Hoppas ni gillade detta inlägget //Anna 
 
 
 
 
 

Berättar om din bild!:D

Hej! Tänkte göra så att ni kan skicka in en bild som ni gillar/älskar på er och eran häst. Då så tar jag sen och skriver om bilden hur jag tycker den är mm! Sen så den som jag får till mest saker att skriva om och den som har finast bild vinner två pris!:D så mejla till: [email protected] ! Lycka till!:D


Idag.

Idag ska jag och tuva till stallet och duscha Corvette och cassador. Sen tar vi en promenad med de mm.
I morgon rider vi ju dem. Erica fixar alla sakerna åt oss eftersom vi har rätt stressigt. Snällt😃
Så imon rider vi ut en sväng med dem och sen sticker vi på lite mer jobb haha.
Puss //Anna


Åsikter om dagens fail bilder.

Hej!:) När jag klickar in på ponnysanning och ser dagensfil bilder, så på vissa är det liksom ingen fail bild. ryttaden kanske drar hästen jätte mycket i munnden så den gör något, då skickar dom in den till dagens fail bild, tycker att man ska tänka på vilken bild man skickar in, jag sitter och tycker synd om hästen och vissa flabbar ihjäl sig när hästen försöker komma ifrån när ryttaren gör något fel, men vissa fail bilder t.ex. när hästen hoppar konstigt så är det för den kanske har konstig hoppstil, då gör inte ryttaren något fel utan hänger med fint över hindret, då tycker jag det är en rolig bild där hästen har kul men kanske hoppar konstigt, gör någon konstig min mm! :) Detta var mina åsikter om dagens fail bild! Ha det bra!:D // Tuva!

outfits!

snygga outfits! 
snygg rosa/svart outfit! Snyggt till svart eller vit häst! 
rosa/brun, ser ut som lila med det ska vara rosa! :) Jätte snyggt! 
 
 
Detta var två outfits, riktigt snygga tycker jag!:D Men den högst upp var snyggast?;) Ha det bra! // Tuva

Funderat!?

Undra hur hästar tänker. Undra om det kan komma ihåg vad de gjorde när det red dan innan osv.
Hade varit kul och veta. Det finns ju tankar men man kan ju inte veta helt säkert.
Bara tänkte på det häromdan....
//Anna


Just nu är livet så bra det kan bli förutom en sak...

Dock betyder detta bad bloggning.
Men tänkte bara sticka in och säga att jag lever i en dröm haha.

Nej det va lite random. Aja hoppas ni njuter av de sista veckorna på lovet:)
Pussis //Anna


Dålig bloggning

Denna veckan kan det bli dålig bloggning både från mig och Anna, av en viss anledning, mycket jobb! På onsdag ska jag och Anna börja med Corvette och cassador, vi ska rida ut, eftersom dom sätts igång nu efter betet så ska vi rida ut, skritta och trava, någon från mickedala som vill med?:D kommentera eller sms:a!:D bye!


Mm..

Har precis varit på hemmakväll och sitter nu hemma och tjockar mig med godis! Haha.
Men jag kan faktiskt tycka jag är värd det efter denna dan haha😜
//Anna


Nu ska syrran ha kalas!


Varit hos Melinda.

Var hos Melinda innan. Grymt kul var det:) vi skulle gå en spökrunda. Alla var as rädda innan och skrek så fort nån rörde sig. Men sedan var själv spökrundan inte ett dugg läskig.

Skäms lite på mig själv att jag var så fjantig innan. Haha ne men det var liksom bara nån som hoppade fram och sa böö typ. Klart man blev lite rädd för att gå igenom typ en skog osv. Men men.

Nu ska jag sova och imon ska jag antagligen grilla på kvällen med lexi och Co. Kommer bli kul:)
//Anna


Nu drar vi till Melinda på fest!


Hos Lexi!

Är hos läxan nu, vi har hoppat med hennes två kaniner och Tasse "hennes" hund! Jätte kul! 30grader är det, jätte varmt! Innan var vi på hööks i typ två timmar sen på arken zoo!(tror jag det var) men måste gå nu! Bye!:D


New

Skulle in till stan för att äta och ev. Titta på gatuteaterfestivalen. Igår (Var tvungen att följa med) men sedan "tvingade" jag mamma och pappa att vi skulle gå in i nån äffär. Och då gick de med på att gå in på vero moda och gina tricot.
Även om mamma i princip har gett mig körförbud på kläder. Haha ne det är typ skoj men ändå. Så gick de med på att köpa ett linne:)
Det är från vero moda och kosta 179:-
Det är typ nätigt i ryggen.

(Bilderna blev as dåliga. Det är mycket finare irl)


Lexi

Påväg till Lexi nu! Sen ikväll blir det FEST!


Ah..,.

Niklas har tagit med sig internet:et till en kompis. Så nu har jag inget internet. Sur... Det funkade att dela från pappas mobil till ipaden. Så kan blogga lite...

Men om nån behöver nå mig får ni skriva på fb eller vanligt sms. (Alltså INTE kik)

Puss //Anna


Videos

Slutar lägga upp videos på bloggen nu, en som inte ville det, så tog bort det, men bye // Tuva


Dagens outfit!

Linne: Nordic safari (det ser som det är svart kant på ena bilden men det är marinblått)

Marinblåa shorts: ingen aning.


Giweawey med Victorias secret!


Bak video!


RSS 2.0